Son Dakika 18 - 30 Yaş Arasındaki Tüm Gençlere Ücretsiz Tatil Fırsatları... Seyahatseverde Süre Uzatıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika 18 - 30 Yaş Arasındaki Tüm Gençlere Ücretsiz Tatil Fırsatları... Seyahatseverde Süre Uzatıldı

Gençlik Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, KYK yurtlarındaki ücretsiz konaklamalı tatil için süre uzatımı kararını duyurdu.

Yaşam 17 Ağu 2022 22:31 0
Son Dakika 18 - 30 Yaş Arasındaki Tüm Gençlere Ücretsiz Tatil Fırsatları... Seyahatseverde Süre Uzatıldı

Bedava tatil yapacaklara iyi haber: Süre uzatıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. KAtıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Kasapoğlu, seyahatsever adı verilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan KYK yurtlarında ücretsiz konaklamalı tatilin süresinin uzatıldığını, artık gençlerin 3 gün değil 5 gün yurtlarda katılabileceğini söyledi. 

Temmuz ayının başında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , 15 Temmuz ile 1 Eylül tarihleri arasında gençlerin KYK yurtlarında ücretsiz şekilde konaklayabileceğini söyledi. 18 ile 30 yaş arasındaki gençlerin, öğrenci şartı aranmadan KYK yurtlarında kalabileceğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin kayıt yaptırması gerektiğini söyledi. İlk olarak 25 yaş şartı vardı. Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada, "Gençlik ve spor bakanlığımızın gençlere yurtlarının kapısını açtığını paylaşmıştık. Seyahat sever adını verdiğimiz bu uygulamaya çok sayıda talep geldi. Gençlerimizin buna daha çok katılmak için yaş araılığını 18 25'ten 18-30'a yükselttik. 1 Eylül'e kadar gençlerimizin yurtlarda konaklayarak gençlerin diledikleri gibi ülkemizi gezmelerini sağlayacağız." diyerek yaş şartının esnetildiğini söyledi.

5 GÜNE ÇIKARILDI

Normalde gençler 3 gün kalabiliyordu. Ancak yapılan açıklamada gün sayısının 5 'e çıkarıldığına yer verildi. Bakan Kasapoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Gençler istedi, gerekeni yaptık. #Seyahatsever projesi ile ülkemizi gezen genç arkadaşlarım, GSB yurtlarında 3 gün yerine artık 5 gün konaklayabilecek. Hayırlı, uğurlu olsun." dedi.

REZERVASYON NASIL ALINACAK? HANGİ İLLERDE , HANGİ YURTLARDA KALINACAK?

Tatil yapmak isteyen gençlerin başvuru numaraıs ile ilgili açıklama yapan Bakan Kasapoğlu, "15 Temmuz- 1 Eylül arasında yurtlar kullanılabilecek. 444 0 472 gençlerimiz bu numaradan arayabilecek. Ülkemizin güzel şehirlerini gezebilmek için kullanacak." dedi. 

Yurtların olduğu iller ve adresleri için TIKLAYIN 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç