Son dakika: 10 Milyon TL üzerine bankalardan rekor faiz getirisi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: 10 Milyon TL üzerine bankalardan rekor faiz getirisi

Parası olan vatandaşlara bankalardan daha yüksek oranlarda faiz oranları sunuluyor. İşte bankalardan gelen son dakika haberi.

Bankalar 6 Ara 2023 0
Son dakika: 10 Milyon TL üzerine bankalardan rekor faiz getirisi

Mevduat faizleri, büyük rakamlarda yüzde 50'leri buldu.

Bankalar mevduat faiz oranlarında harekete geçti ve son faiz artırımından sonra faizleri daha da artırdılar. Düşük miktardaki rakamlara yüzde 47'lere kadar faiz verilirken bankaya yatırılacak paranın miktarı arttırkça verilen faiz oranları daha da artıyor.

MERKEZ FAİZLERİ BEKELNTİ ÜZERİNDE YÜKSELTTİ

Merkez Bankası geçen Kasım ayında beklenti üzerinde faiz artırımına gitti ve yüzde 35 olan faizleri yüzde 40 seviyelerine kadar çıkardı.

Politika faizinin yükselmesi ile birlikte mevduat hesaplarının faiz oranları da yükseldi. Yaşanan yükseliş ile birlikte bankaların mevduat hesapları faiz oranları yüzde 47'ye kadar çıktı. Ancak bu rakam sadece düşük miktardaki paralara verilen faiz.

Daha büyük rakamları bankaya yatıracak vatandaşlar için faiz oranları daha da yüksek seviyede oluyor. Konu ile ilgili bir açıklama geldi.

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı, Halkbank Eski Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi, Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu yaptığı son dakika açıklamasında bankaların son güncellemesini duyurdu.

Babuşçu yaptığı açıklamada, "Mevduat faizinde büyük rakamlarda % 50’nin üzerinde veren bankalar var" ifadelerini kullandı.

10 MİLYON ÜZERİNE

Gelen bilgilere göre 10 milyon liranın üzerine bu faizin verildiği belirtiliyor. 15 milyon lirasını bankaya yatıranlara 32 gün sonra yüzde 50 faizde 624 bin 656 TL ödeme yapılır.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç