Son dakika: 10 bin TL deprem yardımı e devlet sorgulama ekranı açıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: 10 bin TL deprem yardımı e devlet sorgulama ekranı açıldı

Son dakika haberi: E devlet üzerinden 10 bin TL deprem yardımı sorgulama ekranı açıldı. İşte başvuru duyurusu ve sorgulama ekranı.

Finans Magazin 18 Şubat 2023 11:17 6
Son dakika: 10 bin TL deprem yardımı e devlet sorgulama ekranı açıldı

Son dakika: 10 bin TL deprem desteği başvur usonucu sorgulama ekranı açıldı.

AFAD tarafından yapılan son dakika açıklamasında deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlara 10 bin TL'lik destek ödemesinin hesaplara yatırılmaya başlandığı açıklanmıştı. Açıklamadan sonra AFAD'dan bir açıklama geldi ve 10 bin TL sonucu sorgulama ekranının açıldığına yer verildi.

BAŞVURU VAR MI?

10 bin TL nakit deprem yardımı için herhangi bir başvuru ekranı yok. Devlet tarafından yapılan değerlendirme sonucu depremzede olduğu tespit edilen, bölgede ikamet eden her aileye 10 bin TL'lik para yatmaya başladı. Hesaplara paraların yatmaya başladığı bildirilirken paralar,  vatandaşların Ziraat Bankası hesabına yatırıldı. Ziraat Bankası hesabı olmayan vatandaşlara ise TC kimlik numaraları üzerinden parasını bankadan alabilecek.

SORGULAMA EKRANI AÇILDI

e Devlet üzerinden AFAD bir son dakika açıklaması yaptı ve sonuç sorgulama ekranı açıldı. Vatandaşlar 10 bin lira parasının yatıp yatmadığını e devlet üzerinden sorgulayabilecek. E Devlet kapısı üzerinde , Arama kısmına aşağıdaki gibi Hane Başı Destek Ödeme sonucu sorgulama yazın ve aşağıdaki gibi çıkan ilk sonuca tıklayın.

İşte videolu anlatım:

Eğer 10 bin TL paranız yattıysa aşağıdaki yazı karşınıza çıkacak. 

"Bu hizmeti kullanarak, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılmış hasar tespiti sonucuna göre T.C. Kimlik Numaranıza tanımlanan hane başı destek ödemesini görüntüleyebilirsiniz.
Hane Başı Destek Ödemeniz, TC Kimlik Numaranıza tanımlanmıştır. Ziraat Bankası şubelerine kimlik belgenizle başvurarak çekebilirsiniz."

Sizin paranız yattı mı, hangi ilde bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

YATMAYAN NE OLACAK?

AFAD tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan saha çalışmaları sonucu konutları hasar gördüğü tespit edilen vatandaşlarımıza yönelik 10.000 TL tutarındaki Hane Başı Destek Ödemeleri yapılmaya başlanmıştır.

Ödemeler, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kesinleşmemiş hasar tespit verileri ile ilişkili ikametgâh durumunuza göre yapılmaktadır. Hasar tespit çalışmaları sahada devam etmekte olup, çalışmalar sonuçlandıkça ödemeler devam edecektir"

Eğer paranız yatmadıysa henüz bilgileriniz sisteme girmemiş demektir. Bilgileriniz sisteme girildikten sonra paranız hesabınıza otomatik olarak yatırılacak.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
E-Devlette deprem destegine hak kazandıgım ve TC kimlik numarasıyla çekebileceğim belirtilmiş. benim zirat bankasinda hesabım olmasina rağmen oraya geçmemiş neden acaba?
Ziyaretçi 14 Ay Önce
evim içerisinde bututun odalar hasarlı dışardan görevliler gelip bakıp hasarsız diye geçmişler dayre içerisinde nerdeyse yüzde 55 civarı hasarlı
Ziyaretçi 14 Ay Önce
bütün depremzedeler aşırı etkilendi herkese yatması gerek
Ziyaretçi 14 Ay Önce
deprem bölgesinde yaşayan herkese verilmesi lazim
Ziyaretçi 14 Ay Önce
benim evim yüzden eli hasarlı bana gelmedi bupara yatmamış