Son dakika: 1 Mayıs'ta asgari ücrete zam müjdesi geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: 1 Mayıs'ta asgari ücrete zam müjdesi geldi

Son dakika haberi: 1 Mayıs'ta asgari ücrete beklenen zam açıklandı. Bakan Bilgin, Temmuz ayında yeni zammın yürürlüğe gireceğini söylerken beklenti de belli oldu.

Ekonomi 1 Mayıs 2023 12:22 86
Son dakika: 1 Mayıs'ta asgari ücrete zam müjdesi geldi

Son dakika: Asgari ücrete zam geliyor. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir son dakika açıklamasında bulundu ve 1 Mayıs'ta asgari ücrete zam müjdesi verdi. "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü"ne ilişkin mesaj yayınlayan Bakan Bilgin, "Emek ve alın teri ile ülkemizin büyümesi, gelişmesi ve güçlenmesinde önemli rol oynayan işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum" dedi.

Türkiye'nin üretim, yatırım, istihdam ve ihracat odaklı şekilde büyümeye devam ettiğini söyleyerek açıklamasını sürdüren Bakan Bilgin, "Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüyen Türkiye’nin çalışan, üreten emekçilerinin menfaatlerini gözeten adımlarımızı istikrarlı ve güvenli bir şekilde atıyoruz" DEDİ.

YENİ ASGARİ ÜCRET ZAMMI TEMMUZ AYINDA GELECEK

Bakan açıklamasının devamında asgari ücrete Temmuz ayında zam geleceğini söyleyerek, "2023 yılı asgari ücreti 2022 yılına göre net artış oranını yüzde 100 yaparak ülkemiz ve milletimiz için en doğru, en hakkaniyetli kararla emeğin ve emekçinin yanında olmaya devam ettik. Hayat şartlarını dikkate alarak Temmuz ayında da yeniden emeği koruyacak asgari ücret düzenlemesini devreye sokacağız. Sosyal devlet anlayışıyla çalışanlarımızla omuz omuza vererek her bir vatandaşımızın refah seviyesinin yükselmesi, istihdamın artması için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

ZAM NE KADAR OLACAK?

Asgari ücrete Temmuz ayında, gerçekleşen enflasyonun birkaç puan üzerinde zam gelmesi bekleniyor. Beklentilere göre enflasyonun 2023 yılı ilk yarısında yüzde 25 olması bekleniyor. Enflasyonun üzerinde yüzde 5 fazlası ile zam gelmesi bekleniyor. Yüzde 30 zam ile Temmuz ayında asgari ücret 2 bin 551 lira 95 kuruş zamlanacak ve 11 bin 58 lira 75 kuruşa çıkar. Sizce bu rakam yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Zamdan haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (86)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
malesef yetmez kiralar 10000 gerisini siz düsünün
Ziyaretçi 10 Ay Önce
En az 15bin olmalı
Ziyaretçi 10 Ay Önce
en az 15000tl olması gerekiyor enflasyon çok yüksek paranın değeri kalmadi
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Reis enflasyon sabit durması lazım asgari ücret yüksek kalması lazim
Ziyaretçi 10 Ay Önce
kiraların ortalama 10 tl olduğu bi ülkede asgari ücretin kesinlikle 14 tl olması gerekir yoksa insanlar çok zorlanır hükumetin dikkatine