Son Bir Yılda Zorunlu Trafik Sigortasına Yüzde 129, Kaskoya Yüzde 220 Zam
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Bir Yılda Zorunlu Trafik Sigortasına Yüzde 129, Kaskoya Yüzde 220 Zam

Son bir sene içinde enflasyonun ciddi yükselişi sonrası birçok kaleme zamlar geldi. Bu zamlardan biri de araç sektöründe oldu.

Taşıt 18 Eylül 2022 10:31 3
Son Bir Yılda Zorunlu Trafik Sigortasına Yüzde 129, Kaskoya Yüzde 220 Zam

Kasko ve zorunlu trafik sigortasına büyük zamlar geldi.

Gazeteci Emre Özpeynirci dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Özpeynirci yaptığı açıklamada son bir yılda kasko ile trafik sigortasına gelen zamlara değindi. Araçların yüzde 20'sinde trafik sigortası olmadığını söyleyen Özpeynirci, son 1 senede ortalama yüzde 129 zam geldiğini söyledi.

Arabaların yüzde 75'inde olmayan kaskoya ise bir senede yüzde 220 oranında zam geldiğini söyledi. Özpeynirci açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'de araçların %20'inde olmayan zorunlu trafik sigortası 1 yılda ortalama %129 oranında zamlanırken, Araçların %75'inde olmayan kasko ise ortalama %220 oranında zamlanmış.. Bugün Türkiye’deki en ucuz trafik sigortası prim ücreti 2.101 TL’den başlıyormuş."

"Allah’a emanet SÜRÜYORUZ" diyerek açıklama yapan Özpeynirci, " Türkiye’de araçların %20’sinde trafik sigortası %75’inde kasko yok. Yeni zamlarla sigortasızlık oranı artacak. Sigorta primleri %161 yükseldi. Fiyatlar uçtu, MATRAH unutuldu" ifadelerini kullandı.

MATRAH DÜZENLEMESİ BEKLENİYOR

Otomobilde matrah düzenlemesi hala gelmedi. Dünyada artan fiyatlar nedeniyle araçların Türkiye giriş fiyatı zamlanınca araçlar bir üst ÖTV vergi dilimine girdi. Matrah düzenlemesi yapılması durumunda en ucuz araçların fiyatlarında düşüş olur.

İLK ARACINI ALACAKLARA TAKSİTLİ ARABA SATIŞI

Kulislerden gelen son dakika bilgilerine göre hükümetin seçim sürecinde ilk defa araba alacaklara kampanya başlatacağı öğrenildi. Önümüzdeki günlerde bu konuda müjde bekleniyor. Açıklama gelince haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Devlet millete neden sigortasız geziyorsun dememesi lazım zira nedenini kendisi biliyor Allah akıl fikir versin asgari ücdet 5000 tl orta sınıf bir aracın sigortası 3000 tl bu adam sigortayı yaptığında bir ay aç yaşaması lazım 😁🤣
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
bu ne yahu soyguncumusunuz.resmen Yeter yahu bir dur diyen yokmu
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Geçen yıl 2300 yaptırdım..bugün yaptırmaya kalksam 17.bin