Son anket sonucu geldi: İşte Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun oy oranı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son anket sonucu geldi: İşte Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun oy oranı

ORC Araştırma tarafından yapılan son dakika açıklamasında Cumhurbaşkanlığı seçim anketine yer verildi.

Seçim 17 Mart 2023 23:02 1
Son anket sonucu geldi: İşte Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun oy oranı

Son seçim anket isonucunda büyük fark oldu.

ORC Araştırma tarafındna bir son dakika açıklaması yapuıldı. Yapılan açıklamada son seçim anketinin sonuçlarına yer verildi. Adayların açıklanmasından sonra yapılan seçim anketinin sonucuna baktığımızda Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığında büyük fark açtığı görülüyor.

CUMHURBAŞKANI ADAYLARI AÇIKLANDI

Cumhur ittifakı, millet ittifakı ve diğer partilerden aday açıklamaları gelmeye başladı. Cumhur ittifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan olarak açıklanırken millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Memleket Partisi'nin adayı Muharrem İnce olurken Zafer Partisi'nin adayı Sinan Oğan oldu.

SON SEÇİM ANKETİ SONUCU GELDİ

ORC Araştırma tarafından yapılan açıklamada bu pazar seçim olsa oyunuzu hangi adaya vereceksiniz sorusu soruldu. Sorulan bu soruya vatandaşların büyük çoğunluğu millet ittifakı adayı şeklinde cevap verdi. 

"2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi Aday Tercihleri" ifadeleri ile yayınlanan seçim anketinin sonucuna baktığımızda adayların oylarının şu şekilde olduğu görüldü:

•Kemal Kılıçdaroğlu %53,1
•Recep Tayyip Erdoğan %42,3
•Muharrem İnce %3,1
•Sinan Oğan %1,5

Anketin yapıldığı tarih: 11-15 Mart 2023

PARTİLERİN OY ORANI

Partilerin oy oranı da açıklandı. Açıklanan genel seçim sonuçlarına baktığımızda CHP'nin ilk sıradaki parti olarak yer aldığı görülüyor. Yüzde 28.3'lük oy oranına sahip olan CHP'yi yüzde 28.1'lik oy oranı ile AK Parti takip etti. Üçü,ncü sırada İYİ Parti var. Dördüncü sırada yüzde 9.3'lük oy oranı ile HDP var. Beşinci sırada ise yüzde 6.3'lük oy oranı ile MHP var.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
Muharrem ince