Skandal Olay: Otizmli çocuğa psikolog dayağı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Skandal Olay: Otizmli çocuğa psikolog dayağı

Son dakika haberi: Otizmli çocuğa psikolog dayağı kameralara yansıdı. Aile , gizli kamera ile skandalı ortaya çıktı.

Sağlık 29 Ocak 2023 18:17 0
Skandal Olay: Otizmli çocuğa psikolog dayağı

Son dakika: Otizmli çocuğa psikolog dayağı.

İstanbul'da meydana gelen skandal olayda otizmli bir çocuğa eğitim vermek için eve gelen psikologun çocuğu darp ettiği iddia edildi. 4 çocukları bulunan Koşar ailesinin en küçük çocukları 6 yaşındaki Mustafa. 2 yaşındayken otizm tanısı kondu.

Aile , çocularının tedavisi için önde gelen vakıflardan birine gitti ve burada Mustafa'nın eğitmeni ile tanıştı. Yükske lisansa başlayacağı gerekçesiyle kurumdan ayrılan eğitmen, pandemi ile birlikte evde özel eğitim vermeye başladı. 

Aile ise son zamanlarda çocuklarının davranışlarında gariplik gördü. Bu durum sonrası aile, psikologun davranışlarını kontrol etmek için odaya gizli kamera koydu. Geçen Perşembe günü ders yapıldı ve daha sonra aile , gizli kamerayı çıkararak o anları izledi. 

Görüntülerde İ.A. isimli psikologun çocuğa şiddet uyguladığı görüldü.

"EĞİTİMİN PARÇASI"

İ.A. , şiddetin eğitimin parçası olduğunu, katı kurallar olduğunu söyleyerek iddiaları yalanladı.

ANNESİNDEN AÇIKLAMA

Küçük çocuğun annesi ise yaptığı açıklamada, çocuğunun son dönemlerde eğitimlere katılacak zamanlarda sorunlar yaşadığını, katılmak istemediğini söyleyerek, "Yavaş yavaş şüphelenmeye başladım, eşime bu yönde baskılarım oldu. Göremiyorum, bilemiyorum. Mustafa bizi itmeye başladı. Farklılıklar fark ettik. Öğretmeni ona bir şey anlatmak için uzandığında da siper aldığını görünce iyice kanaat getirdik" ifadelerini kullandı.

Otizmli çocuğun babası ise yaptığı açıklamada o psikologun artık çocuğuna eğitim vermeyeceğini söyleyerek duruma tepki gösterdi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç