Skandal: Korona Aşısının İçinden Sinek Çıktı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Skandal: Korona Aşısının İçinden Sinek Çıktı

İspanya'da meydana gelen skandal olayda bir aşının tüpünden sivrisinek çıktığı öğrenildi. İşte bölgeden gelen bilgiler ve aşının verildiği ülkeler.

Sağlık 13 Nisan 2022 12:28 0
Skandal: Korona Aşısının İçinden Sinek Çıktı

Koronavirüs aşısının içinde sivrisinek çıktı.


Tüm dünyayı sarsan bir son dakika haberi İspanya'dan geldi. Gelen son dakika bilgisine göre İspanya'da aşı skandalı yaşandığı öğrenildi. Bir aşının içinden sinek çıkması nedeniyle ülkedeki toplam 765 bin Moderna aşısının geri toplandığına yer verildi.


Sur in English adlı internet sitesinin son dakika olarak aktardığı habere göre İspanya Sağlık Bakanlığı'nın Covid 19 aşılarının içerisinde mühürlü şekilde durduğu tüplerin içinde yabancı cisim bulunduğuna yer verildi. Yabancı cisim bulunmasının ardından 764 bin 900 Moderna aşısının geri toplatıldığı kamuoyuna açıklandı.


4 ÜLKEYE GÖNDERİLDİ

İspanya'da meydana gelen ve kısa sürede dünya basınında yer alan skandal haber sonrası araştırmalar yapıldı ve söz konusu aşıların hangi ülkelere gönderildiği, İspanya içerisinde nerelere yollandığı tespit edildi. Sağlık Ürünleri ve İlaçlar İspanyol Ajansı (AEMPS) tarafından edinilen bilgilere göre Moderna aşılarının Portekiz, Polonya, İsveç ve Norveç'e gönderildiği ve gönderilen bu aşıların şimdiye kadar kimseye yapılmadığı, depolarda olduğu öğrenildi. AEMPS tarafından yapılan açıklamada, aşıların hepsi üzerinde bir tarama yapıldığı ve yapılan taramanın ardından sadece 1 tüp içerisinde söz konusu yabancı maddeye rastlandığına yer verildi. 765 binden fazla moderna aşısının geri toplatılmasının ise önlemler kapsamında yapıldığına yer verildi.


KÜÇÜK BİR BÖCEK YA DA SİVRİSİNEK

Yapılan incelemelerden gelen ilk sonuçlarda Norveçli yetkililer, İspanya'nın yabancı cisim olarak tanımladığı söz konusu maddenin üretim sırasında tüplerin içine giren bir böcek yada sivrisinek olduğunu aktardı.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç