Skandal Karar: Mescid-i Aksa Paylaşımlarına Engel
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Skandal Karar: Mescid-i Aksa Paylaşımlarına Engel

Dünyaca ünloü sanatçı Bella Hadid, 52 milyonluk İnstagram sayfasından Filistin'e destek mesajları yayınladı. Ancak bu mesajlar engellendi.

Son Dakika 16 Nisan 2022 17:05 0
Skandal Karar: Mescid-i Aksa Paylaşımlarına Engel

Tüm dünya bu zulme susarken sessiz kalmayan Bella Hadid 'e sosyal medya engellemesi geldi.


İslam Alemi tarafından merak ve heyecanla beklenen Ramazanayının başlaması ile birlikte her sene olduğu gibi bu sene de İsrail zulmü arttı. Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılara bugün bir yenisi daha eklendi ve sabah akşam saldırıların ardı arkası kesilmedi. 150'den fazla cemaatin yaralandığı saldırıya İslam Alemi sert tepki gösterirken yabancı sanatçılardan Bella Hadid 'de buna sessiz kalmadı.


Türkiye'de ciddi bir hayran kitlesi olan ve Filistin ile ilgili yaptığı paylaşımları takdir toplayan Bella Hadid, 52 milyon takipçili İnstagram hesabı üzerinden art arda paylaşımlar yaptı. Yapılan paylaşımlarda Hadid, Kudüs'ü işgal eden İstail güçlerine tepki gösterdi ve Filistin halkına destek mesajları yayınladı.


Önceki gün Cuma namazı öncesinde ve sonrasında Mescid-i Aksa 'da cemaate yönelik düzenlenen saldırıları kınayan ünlü sanatçı, sosyal medya hesabı üzerinden hikaye kısmından art arda paylaşımlarda bulundu. Söz konusu paylaşımlar önce yayınlandı ama kısa süre sonra İnstagram yönetimi tarafından engellendi.


Hassas içerik kategorisine alınan bu paylaşımlar , ilk başta açıldığında görünmüyor. Onay alındıktan sonra ancak bu paylaşımlar görülebiliyor. İnstagram'ın bu kısıtlamasına isyan eden Bella Hadid, “Filistinlilerin, İsrail polisi tarafından püskürtüldüğü gönderilerim Instagram tarafından engellendi. Ne zaman Filistin hakkında paylaşım yapsam engelleniyor. Gönderilerim bir milyondan fazla kişiye ulaştığı için engelleniyor olabilir mi?” diye tepkisini dile getirdi.


Söz konusu paylaşımlar İnstagram tarafından kaldırılamıyor. Ancak bu paylaşımlar , hassas içerik kategorisine alınıyor. Bu kategoriye alınan içerikler, izleyicinin onayından sonra ancak görülebiliyor.


SADECE ONUN DEĞİL HERKESİN PAYLAŞIMINA ENGEL

Sosyal medya hesabı üzerinden Filistin'e destek mesajı yayınlamak isteyen hemen hemen herkesin bu içerikleri hassas içerik kategorisine alındı. İnstagram'ın bu tavrı büyük tepki çekti.


Bella Hadid'in o paylaşımları ise şu şekilde:







Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç