Sivas, Kırıkkale ve Yozgat'a hızlı tren geliyor: YHT ne zaman açılacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sivas, Kırıkkale ve Yozgat'a hızlı tren geliyor: YHT ne zaman açılacak?

Son dakika haberi: 3 şehre hızlı tren geleceği açıklandı. Bakan Karaismailoğlu yaptığı açıklamada açılış tarihi hakkında önemli ifadeler kullandı.

Haberler 17 Ocak 2023 20:08 33
Sivas, Kırıkkale ve Yozgat'a hızlı tren geliyor: YHT ne zaman açılacak?

Son dakika: 3 şehre daha YHT geliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. Yahşihan ilçesinde bulunan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı T-16 tüneli önünde açıklama yapan Bakan Karaismailoğlu, 3 şehre bu proje ile hızlı tren geleceğini söyledi.

Bakan Karaismailoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı kapsamındaki Elmadağ ilçesi ile Yahşihan ilçeleri arasında bulunan Hisar ve Bedesten köyleri arasındaki T15 tüneli çalışmalarını inceledik. T15 tünelimiz, Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın önemli bir bölümünü teşkil ediyor. Hızlı tren hattımız, saatte 250 kilometre hıza uygun hat özelliğine sahip olacak. Tamamlandığında Ankara-Sivas arasındaki mesafeyi 603 kilometreden 405 kilometreye düşürecek. Ankara-Sivas arası 12 saat olan seyahat süresi ise 2 saate, Ankara-Yozgat arası ise 1 saate inecek. Ankara-Sivas hattımız aynı zamanda Edirne'den Kars'a uzanan Doğu-Batı hızlı demir yolu koridorunun önemli parçası olacak. Yapım çalışmalarında sona yaklaştığımız Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı projesi ile Kırıkkale, Yozgat ve Sivas illerimizi de yüksek hızlı tren konforuyla tanıştırıyoruz. Kırıkkale, Yozgat ve Sivas illerimizde yaşayan yaklaşık 1 milyon 400 bin vatandaşımız da yüksek hızlı trenle seyahat etme imkanına kavuşacak"

NE ZAMAN AÇILACAK? SEFERLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

En kısa zamanda çalışmaları tamamlayacaklarının altını çizen Karaismailoğlu, artık hızlı tren konforuyla seyahat etme imkanına Sivas, Yozgat ve Kırıkkale'de ikamet eden vatandaşların da kavuşmasını hedeflediklerini dile getirdi. Net açılış tarih belli olduğunda haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (33)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
2020 yılında açılıcaktı, İnşallah bu yıl açılır.
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Ankara İzmir hızlı tren hattı da yıllardır nedense bitmiyor.
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Bursa Yenişehir ilçesi Osmaneli hızlı tren yolu 2016 yılında bitirilecek deniyordu .2023 yılındayız. 2024 yılında bitebilir deniliyor. Sözler doğru ise....
Ziyaretçi 14 Ay Önce
2016 da bitecekti.. 13 yıl önce başladı yapımına
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Sürekli ertelenen,bir türlü açılamayan ve açılmama sebebi bir türlü paylaşılmayan demir yolu hattı.