Sistemi Çöken Akbank'ta 24 Saat Geçmesine Rağmen Arıza Çözülemedi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sistemi Çöken Akbank'ta 24 Saat Geçmesine Rağmen Arıza Çözülemedi

Türkiye'nin önde gelen bankalarından biri olan Akbank'ta dün sabah saatlerinde yaşanan dijital bankacılık sistemlerinde yaşanan sorun nedeniyle 24 saat'e yakın süredir sistem arızası henüz düzelmedi. Soruna ilişkin olarak açıklamada bulunan Akbank, siber saldırının söz konusu olmadığını bildirdi.

Bankalar 7 Tem 2021 10:05 0
Sistemi Çöken Akbank'ta 24 Saat Geçmesine Rağmen Arıza Çözülemedi

Türkiye'nin önde gelen bankalarından biri olan Akbank'ta dün sabah saatlerinde yaşanan dijital bankacılık sistemlerinde yaşanan sorun nedeniyle 24 saat'e yakın süredir sistem arızası henüz düzelmedi. Soruna ilişkin olarak açıklamada bulunan Akbank, siber saldırının söz konusu olmadığını bildirdi.


Dün sabah saatlerinden bu yana Akbank'ın dijital bankacılık sistemlerinde yaşanan söz konusu sorun devam ediyor.


Konunun sosyal medyaya yansıması ile birlikte siber saldırı iddaiaları ortaya atılırken,bankadan ilk açıklama da sistemsel arıza olduğu belirtildi.Söz konusu arızadan internet ve mobil bankacılık kanalarının yanı sıra ATM işlemleri de etkilendi.


Akbank'tan Yapılan İlk Açıklama


Akbank'tan yapılan ilk bilgilendirmede, "Sistemlerimizde yavaşlama ve kesintiler yaşanmaktadır. İlgili birimlerimiz konuyla ilgili çalışmaktadır. Müşterilerimizin gösterdiği anlayış için teşekkür ederiz" ifadeleri kullanılmıştı.


Siber Saldırı İddiaları


Bankadan yapılan açıklamanın ardından saatler geçmesine rağmen düzelmeyen sistem hatası banka kullanıcılarını tedirgin etmeye devam ediyor. Siber saldırı olabileceğine ilişkin iddialarının ortaya atılması ile birlikte Akbank resmi twitter hesabından bir açıklama da daha bulundu.


Bankadan yapılan açıklamada, "Bugün bankamız sistemlerinde yaşanan yavaşlama ve kesintilerin siber saldırı nedeniyle olduğuna dair kamuoyuna yansıyan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bankamızda hiçbir güvenlik sorunu bulunmamaktadır. Problemin giderilmesi için ilgili birimlerimiz çalışmaktadır. Gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz" denildi.



Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç