SİSE'den örnek KAP: Keşke tüm şirketler bunu yapsa
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SİSE'den örnek KAP: Keşke tüm şirketler bunu yapsa

Borsada en çok konuşulan hisselerden olan SİSE'den dikkat çeken bir KAP geldi. İşte gelen KAP'ın detayları.

İş Dünyası 10 Haz 2024 0
SİSE'den örnek KAP: Keşke tüm şirketler bunu yapsa

Keşke tüm şirketler böyle bir KAP yayınlasa.

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ tarafından örnek bir KAP geldi. Bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan bildirime baktığımızda şirket, kendi hisselerinde manipülasyon yapanların tek tek belirlenmesini talep etti.

Yılların en çok konuşulan, ancak bir türlü yürümeyen hissesi SİSE olarak karşımıza çıkıyor. Son 1 yıl grafiğine baktığımızda SISE;

12 Haziran 2023'te 44.34 TL'ydi.

10 Haziran 2024'te ise 47.28.

1 yıldaki değişim sadece yüzde 6.63.

Bu durum üzerine Şişecam bir KAP yayınladı ve hissede olanlara bakılmasını istedi. KAP'ta şu ifadelere yer verildi:

"Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından, 31/05/2024 tarihinde Borsa İstanbul'da halka açık paylarımızda görülen işlemler ve değerli şirket yatırımcılarımızın şikâyetleri sebebiyle, 6362 Sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ilgili hükümleri uyarınca, şirketimizi ve şirket yatırımcılarımızı zarara uğratan, Şirketimizin sermaye piyasası araçlarının fiyatlarına, fiyat değişimlerine, arz ve taleplerine ilişkin olarak yanlış veya yanıltıcı izlenim uyandırmak amacıyla alım veya satım yapanlar, emir verenler, emir iptal edenler, emir değiştirenler veya hesap hareketleri gerçekleştirenler hakkında gerekli tahkikatın gerçekleşebilmesi ve haklarında yasal yaptırımın sağlanabilmesi maksadıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulmasına  karar verilmiştir. Bu karar doğrultusunda Sermaye Piyasası Kurulu'na ilgili başvuru 10/06/2024 tarihinde yapılmıştır"

KEŞKE TÜM ŞİRKETLER BUNU İSTESE

Birçok şirketin hissesinde manipülasyonlar yapılıyor ve genellikle bunlar, küçük yatırımcı parasını kaybettikten sonra tespit ediliyor, o zaman müdahale ediliyor. Olan küçük yatırımcıya oluyor.

Sorumluluk reddi beyanı : Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç