ŞIRNAK Sosyal Konut Başvurusu: TOKİ 150 Bin Konut Başvuru 2022 Şartları ve Fiyatı Ne? Başvuru Ne Zaman?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ŞIRNAK Sosyal Konut Başvurusu: TOKİ 150 Bin Konut Başvuru 2022 Şartları ve Fiyatı Ne? Başvuru Ne Zaman?

TOKİ sosyal konut projesinde Şırnak'a çok sayıda ev yapılacak. Peki başvuru şartları nedir? Başvuru ne zaman? İşte detaylar.

TOKİ Başvuru 7 Ağu 2022 20:44 3
ŞIRNAK Sosyal Konut Başvurusu: TOKİ 150 Bin Konut Başvuru 2022 Şartları ve Fiyatı Ne? Başvuru Ne Zaman?

TOKİ Şırnak sosyal konut projesi başvurusu 2022.

TOKİ'nin 2022 yılı konut projesi için geri sayımda sona gelindi. Geçen haftalarda kabine toplantısından sonra yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 150 bin sosyal konut yapılacağını söyledi.

Gelen son dakika açıklamasında konut sayısının arttırılacağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konut sayısını yükselteceği öğrenildi. Konut sayısının yükseltilmesi ile daha çok dar gelirli vatandaş ev sahibi olacak. 

KABİNE SONRASI MÜJDE

Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yaptı ve "TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 170 bin vatandaşımızı, çevre düzenlemesi ve sosyal donatıları ile ev sahjibi yaparak dünyada eşi benzeri olmayan bir başarı elde ettik. 100 bin sosyal konut için 10 katından fazla talep aldık.  Ülkemizin 81 şehrinde hız kesmeden toplu konut projelerini sürdürüyoruz. Pekiçok ilimizde sanayileri dışarı alyıor ve süratle devam ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

BU GRUPLAR AVANTAJLI

TOKİ sosyal konutta bazı gruplara daha fazla kontenjan ayrılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımızın beklediği proje ile ilgili hazırlıklar bitmek üzere. Kira öder gibi ev sahibi olacak konutlarla ev sahibi yapacağız. Sıfır atık uyumlu , enerji verimli projelerinin tamamında yenilenebilir enerji sistemleri kullanılacak. Amacımız salgında daralan konut arzını hızla arttırarak hem inşaat sektörünü arttırmak, hem de insanımızı erişilebilir fiyatlarla ev sahibi yaparız. Bu adım kiraların da düşmesine yol açacak. Her zaman olduğu gibi şehit yakınları ve gazilerimiz ile emeklilerimize özel bir kontenjan ayıracağız. Ayrıca ilk defa evlenecek gençler de kota sahibi olacak. Önümüzdeki ay tanıtım toplantısı ile tüm detaylarını duyuracağımız bu konut kampanyasının hayırlı olmasını diliyorum. Projenin yürütücüdsü olan Çevre ,Şehircilik ile TOKİ'yi tebrik ediyorum." dedi.

EV FİYATLARI VE TAKSİT MİKTARI

Geçen gün TOKİ Başkanı bir açıklama yaptı. Bulut yaptığı açıklamada TOKİ eli ile yapılacak 3 oda 1 salonlar için Türkiye genelinde ortalama fiyatların 800 ile 900 bin TL arasında olacağı, yerine göre daha da fazla olabileceği belirtildi. Taksitlerin ise 2 bin ile 3 bin lira civarında olması bekleniyor. Ancak söz konusu bu fiyatlar biraz daha yukarı çıkabilir. Sizce fiyatlar uygun mu yoksa çok mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

ŞIRNAK'A KAÇ EV YAPILACAK? İŞTE KONUT SAYISI

Şırnak'a 150 bin konut projesinde 450 ev yapılması bekleniyordu. Ancak kontenjan arttırılması ile birlikte sayının 500'e çıkması bekleniyor. Sizce burası için 500 konut yeterli mi yoksa daha da arttırılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından bu konudaki düşüncelerinizi yazın. Kadın erkek diğer başvuru yapacaklarla bilgi alış verişi için Facebook grubumuza TIKLA KATIL

Bu rakam net değil. Son sosyal konut projesine göre tahmini olarak verilmiştir. TOKİ, 81 ilde valiliklere talep toplama yazısı gönderdi. Valilikler, taleplerini bildirecek ve buna göre konut yapılacak.

TOKİ BAŞVURU BAŞLAMA TARİHİ VE BAŞVURU ŞEKLİ

TOKİ 150 bin sosyal konut başvurusu Eylül ayında başlayacak. Başvuru ekranı açılınca bildirimle haberiniz olsun istiyorsanız mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Şırnak için en az 3000 konut bekletimiz bulunmaktadır
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Şırnak için 3000 konut
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kardeşim neden 500 konut ha Şırnak in da nüfusu Elazığ kadar neden Elazığ a 2300 konutta Şırnak iline 500 konut yapıyorsunuz siz bunda bile ayrımcı bir yaklasim sergiliyorsunuz yahu bu ayrımcı beton kafa yapılarından vazgeçin artık sizin bu şekilde yaklaşmanızdan bıktık bıktık bıktık usandik ya tamam mı