Sırada yeni kabine var
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sırada yeni kabine var

Son dakika haberi: Sırada yeni kabine var. Erdoğan'ın kısa sürede yeni kabineyi belirlemesi bekleniyor. Peki kabinede kimler olacak?

Siyaset 29 Mayıs 2023 12:40 0
Sırada yeni kabine var

Son dakika: Sıra yeni kabinede.

Seçimlerin netleşmesinden sonra sıra yeni kabineye geldi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı, yeni dönemde kabinede kimlerin yer alacağına kısa sürede karar verecek.

Geçen gün bir televizyon programında açıklama yapan Cumhurbaşkanı, seçimlerden sonra ilk işin kabine olacağını söyledi. Kabinede yer alacak isimlerin belirleneceğini söyleyen Erdoğan, ""Meclis'in 28. dönem açılışını Devlet Bey'in başkanlığında gerçekleştireceğiz. Devlet Bey daha önce böyle bir şeyi kabul etmemişti. Ricada bulunduk ve kabul etti. Parlamentoyu açacağız ve süreci başlatacağız. Kabine konusunda ise Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yakışan bir kabinemiz olacak. Büyük ve güçlü Türkiye idealimize gönül vermiş kadrolarla yola devam edeceğiz. Kadrolarımızı yenilemekten hiçbir zaman geri durmadık, yine durmayacağız. Dinamik ekiplerle yolumuza devam ettik. Pek çok değerli ismimiz mevcut. Kabinemizde Türkiye Yüzyılı vizyonuna ayak uyduracak isimler olacak" dedi.

YENİ KABİNEDE KİMLER OLACAK?

Bakanların milletvekili olarak seçilmesinden sonra kabinede köklü değişiklikler yapılması bekleniyor. Ancak eski kabineden bazı isimlerin yeni kabinede yer alabileceği bildiriliyor. Bu isimlerin Hulusi Akar ve Murat Kurum olacağı bildirildi. Süleyman Soylu'nun da İçişleri Bakanlığı görevine devam edeceği belirtiliyorken Bakan Soylu'nun yeni dönemde vekil olacağını söylemesinden sonra bu ihtimal azaldı.

Erdoğan'ın bu hafta içinde yeni kabineyi belirlemesi ve kabinenin Resmi Gazete'de yayınlanması bekleniyor. Kabineden haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç