Sınıf annesi yasaklandı: Yerine Sınıf Temsilcisi geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sınıf annesi yasaklandı: Yerine Sınıf Temsilcisi geldi

Bazı okullarda sınıf annesi uygulamasının hala devam ettiği, sadece adlarının değiştirilerek sınıf temsilcisi dendiği öğrenildi.

Eğitim 11 Ara 2023 0
Sınıf annesi yasaklandı: Yerine Sınıf Temsilcisi geldi

Sınıf annesinin adı değişti: Sınıf temsilcisi.

Geçtiğimiz haftalarda bir öğrenci ile sınıf annesi arasında yaşanan tartışma gündem olurken bu kavga, sınıf annesi kavramınının da tartışılmasına neden oldu. Tartışma sonucu MEB, aldığı arar ile sınıf anneliğini yasakladı.

Yaskalanmadı yasaklanmasına ancak bazı okullarda sınıf annesi kavramının hala devam ettiği, sadece adlarının değiştiği bildirildi. Gelen bilgilere göre sınfı annelerinin isimlerinin okullarda, WhatsApp gruplarında değiştiği ve adlarına sınıf temsilcisi dendiği öğrenildi.

Türkiye Gazetesi'nden Mahmut Özay'ın sorularını yanıtlayan Eğitim uzmanı Nur Erdem Özeren söz konusu sistemin yararlı olabilecek bir sistem iken faydasız hale geldiğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"En büyük sıkıntı ne yaptığımıza odaklanıp nasıl yaptığımıza odaklanmamak. Sınıf annesi kavramı Okul Aile Birliği gibi sınıflar düzeyinde indirilmiş versiyonu olarak değerlendirilmeli. Doğru çerçevelenerek projelendirilirse işe yarayacak. Okul öncesi ve ilkokul ailenin de aslında eğitime dahil olması gereken bir süreç. Bizim topyekün bir eğitim seferberliği için bütün aileyi de çocuklar gibi eğitmeye ihtiyacımız var. Sınıf anneliği gibi uygulamalar bunu destekleyici ve kolaylaştırıcı mekanizma haline gelebilir. Ailelere bir görev verilerek dahil edilir. Peki bu sürecin iyi yönetilmesi için ne yapılmalı? Kesinlikle burada iki kişi olmalı ve birbirlerini dengelemeli. Dönemlik görev almalılar. Görev tanımı net olmalı, sınırları belirlenmeli. Öğrenci ile temas olmamalı. Sınırını aşan velinin görevi iki uyarı sonrası devredilmeli. Kısa da olsa bir eğitim gerekli. Öğretmen tek yetkili olmalı, kendisine yardım eden konumunu aşmamalı. Haddini aşan veli de ikaz edilmeli. Bütün velileri eğitim sürecinin parçası haline getirme hedefi taşımalı. Yönetim de öğretmen-anne arası ilişkiyi kontrolden sorumlu olmalı, sınıf annesinin çocuğuna ayrımcılık yapılmamalı"

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç