Sınav Tamamlandı: Diyanet Personel ve İşçi Alımı İlanı Geliyor 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sınav Tamamlandı: Diyanet Personel ve İşçi Alımı İlanı Geliyor 2023

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada sınavın tamamlandığı ve sınav sonucundan sonra personel işçi alımına çıkılacağına yer verildi.

İş İlanları 27 Kasım 2022 17:53 0
Sınav Tamamlandı: Diyanet Personel ve İşçi Alımı İlanı Geliyor 2023

DHBT sona erdi: Diyanet personel alımı ilanı geliyor.

2022 yılı KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınavı bugün yapıldı. Sınavın tamamlanmasının ardındna adaylar sınav sonucunun ne zaman açıklanacağını, sınav soncucunun açıklanmasından sona personel alımının ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda son durumlara yer verdik.

SINAV SONUÇ TARİHİ

KPSS DHBT sonuçları 16 Aralık 2022 tarihinde duyurulacak. ÖSYM resmi internet adresi üzerinden sonuçlar yayımlanacak.

PERSONEL ALIMI GELİYOR

Diyanet, DHBT sonuçlarının açıklanmasının ardından personel alımı ilanına çıkacağını duyurdu. Konu ile ilgili Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bir açıklama yapmış ve "3-16 Ocak 2022 tarihlerinde Sözleşmeli İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticisi alımına yönelik gerçekleştirdiğimiz sözlü sınavda başarılı olan ve atama bekleyen adaylarımız, 17 Ekim 2022 itibariyle tercih yapabileceklerdir. Milletimize ve camiamıza hayırlı olsun. 27 Kasım 2022'de yapılacak DHBT sınavının ardından yine Başkanlığımızca Diyanet Akademisi bünyesinde eğitim için Sözleşmeli İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticisi aday alımına yönelik sınav yapılacaktır. Tüm adaylarımıza muvaffakiyetler diliyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamaya baktığımızda sonuçların ardından personel alımı ilanının gelmesi ve başvuruların başlaması bekleniyor. Başvuruların Ocak 2023 'te başlaması bekleniyor. İlan gelince bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç