Sıfır ve 2. el araba fiyatlarında 3 yıl sonra bir ilk
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sıfır ve 2. el araba fiyatlarında 3 yıl sonra bir ilk

Son dakika haberi geldi: Gelen haberde sıfır ve ikinci el arabada 3 yıl aranın ardından ilk düşüşlerin olduğuna yer verildi.

Taşıt 12 Ağu 2023 10:28 0
Sıfır ve 2. el araba fiyatlarında 3 yıl sonra bir ilk

Sıfır arabada 3 yıl sonra bir ilk.

3 sene sonra bir ilk yaşandı. Gelen son dakika bilgilerine göre sıfır otoda indirim yapılmaya başlandı. İlk defa sıfır arabada iskonto dönemi başlarken fiyatların inmeye başladığına yer verlidi. 2 ay öncesine kadar sıfır araç yoktu. Şimdi sıfır araçlar gün yüzüne çıkmaya başladı.

ALIP DAHA PAHALIYA SATIYORLARDI

İkinci el araba fiyatlarının sıfır araba fiyatlarını geçmesi sonrası galericiler ve birçok vatandaş, sıfır araba sırasına yazılıyordu. Aynı anda birçok araç için yazılan buı kişiler, aldıkları sıfır araçları 1-2 ay sonra aldığının en az 100 bin üzerine satıyor. Sonra sırası gelen diğer sıfır arabayı alıp onu da aynı şekilde sıfırının çok üezrinde satıyor. Sıfır araba bulamayanlar da bu şekilde araç alıyor.

Ancak gelen son düzenleme buna set çekti. Artık ikinci el araçlar, sıfır liste fiyatından yukarı satılmıyor.

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Bazı araçlarda yüzde 3 ile 5'e kadar indirimler yapıldığını görüyoruz. Bu rahatlamayı yıl sonuna doğru daha fazla hissedeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ertemel bir diğer açıklamasında ise, “Ticaret Bakanlığı’mız tarafından yürürlüğe konan uygulama etkilerini olumlu şekilde göstermeye başladı. Uygulama sonrası spekülatif fiyatların önüne geçilmiş durumda. Şu an birkaç sebep neticesinde talepte de azalma olduğundan, ikinci elde fiyat artışlarının durduğunu söyleyebiliriz" dedi.

Siparişlerin iptal edildiği, bunun da sıfır araçlarda ve ikinci el araçlarda fiyatları aşağı çektiğine yer verildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç