Sıfır Araba Alacaklara Kötü Haber! Çip Krizi 2 Yıl Daha Var
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sıfır Araba Alacaklara Kötü Haber! Çip Krizi 2 Yıl Daha Var

Sıfır araba almak isteyenlere kötü haber geldi. Gelen son dakika bilgilerine göre çip krizinin 2 yıl daha devam edeceği öğrenildi.

Taşıt 9 Nisan 2022 16:23 0
Sıfır Araba Alacaklara Kötü Haber! Çip Krizi 2 Yıl Daha Var

Sıfır araba fiyatlarının düşmesini bekleyenlere kötü haber.


Son dönemlerde pandemi krizi, ham madde fiyatlarında yaşanan sert yükseliş , dolar kurundaki yükseliş ve Rusya Ukrayna savaşı sonrası bozulan piyasalar nedeniyle araba fiyatlarında sert yükseliş görülmüştü. Bunlara ek olarak ve en önemli neden olarak çip krizi gösteriliyor. Dünya genelinde yaşanan çip krizi nedeniyle sıfır otomobil üretiminde ciddi şekilde azalma oldu.


Dünyanın önde gelen otomobil üretim şirketleri, çip krizinin üstesinden gelmeye çalışırken bir kötü haber de Volkswagen'den geldi.


NEDEN ÇİP KRİZİ YAŞANDI?

Pandemi döneminde akıllı telefon, tablet, bilgisayar ile elektronik ürünlere talepler oldukça arttı. Bu nedenle Çinli elektronik ürün üreticileri, artan talebe karşılık vermek için üretimi arttırdı. Bu durum da otomobillerde çip krizinin meydana çıkmasına neden oldu.


ALMANYA'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Çip krizi nedeniyle yaşanan sıkıntının yakın zamanda geride kalmasına zor gözüyle bakılıyor. Almanya'dan yapılan son dakika açıklamasında milyarlarca dolar zarara neden olan çip krizinin 2023 yılı sonuna , 2024 yılı başına kadar aşılamayacağına yer verildi.


Söz konusu kriz , şimdiye kadar dünyada milyarlarca dolarlık zarara neden oldu. Volkswagen Finans Direktörü Arno Antlitz konu ile ilgili Alman basınına bir açıklamada bulundu. Yapılan yazılı açıklamada, söz konusu yarı iletken çiplerin tedarikinin 2024 yılına kadar sıkıntılı olacağını, ancak 2024 yılında arzın talebi karşılayacağını söyleyerek, "Yapısal yetersiz arz, muhtemelen 2024'te kendi kendine çözülecektir." ifadelerini kullandı.


SIFIR ARABA FİYATLARININ DÜŞMESİNİ BEKLEYENLERE KÖTÜ HABER

Son dönemlerde çip krizi nedeniyle yaşanan sorun , fiyatların daha da artmasına neden oldu. 2024 yılına kadar da krizin çözülemeyecek olması, fiyatların aşağı düşmeyeceğini gösteriyor.


İKİNCİ EL ARABA SATIŞLARINDA ARTIŞ BAŞLADI

Çip krizi ve son dönemlerdeki ekonomik sıkıntılar nedeniyle vatandaşlar ikinci el araba piyasasına yöneldi. Sıfır araba fiyatlarında düşüş devam ederken Mart ayında ikinci el araç piyasasının hareketlendiği bildirildi.


Araç fiyatlarında son durumlar için aşağıdaki bağlantı adreslerini ziyaret edebilirsiniz.


En ucuz sıfır araba fiyat listesi için TIKLAYIN


Honda Cıvıc 2022 Nisan fiyatları için TIKLAYIN


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç