Sıcak Havalara Aldanmayın: Bu İllere 4 Gün Şiddetli Yağmur Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sıcak Havalara Aldanmayın: Bu İllere 4 Gün Şiddetli Yağmur Geliyor

Meteoroloji genel Müdürlüğü, ülke genelinde 4 gün boyunca yağmurlu havanın etkili olacağını açıkladı ve önemli uyarılarda bulundu.

Haberler 16 Nisan 2022 13:33 0
Sıcak Havalara Aldanmayın: Bu İllere 4 Gün Şiddetli Yağmur Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada ülke genelinde birçok şehirde 4 gün sürecek şiddetli yağışlara karşı vatandaşlara önemli uyarı yapıldı.


Meteoroloji resmi internet sayfası üzerinden yayımlanan son dakika açıklamasında , sıcaklıkların yeniden arttığı son günlerin yeniden geride kalacağı, önümüzdeki 4 gün boyunca ülke genelinde birçok şehir ve ilçede şiddetli yağış görüleceği açıklandı. Açıklanan hava durumu tahmin raporuna baktığımızda yağışların yarın Trakya Bölgesi'nden ülkemize giriş yapacağı görüldü. Trakya Bölgesi'nde ve Marmara'da etkili olacak yağış , daha sonra İç Anadolu Bölgesi'nde etkisini sürdürecek.


Açıklamada, bazı şehirlerimizde sıcaklıkların düşeceği ve yağışın yoğun olduğu illerde yarından sonra sıcaklıkların hissedilir şekilde gerileyeceğine yer verildi.


BUGÜN YAĞIŞ YOK

Meteoroloji tarafından bugünkü hava durumu ile ilgili yayımlanan duyuruya baktığımızda , bugünün ülke genelinde yağışsız geçeceği, parçalı bulutlu bir havanın hakim olacağı görüldü. Söz konusu açıklamada, "Ülkemizin güneydoğusu ile zamanla batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ağrı, Van ve Hakkâri çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, yüksek kesimlerinin ise karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor." ifadelerine yer verildi.


YAĞIŞLAR YARIN GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya bakacak olursak yağışların yarından itibaren ülkeye giriş yapacağı görüldü. Trakya, Marmara, Karadeniz'in batı kesimleri ile İç Anadolu'nun batı kesimleri ve Ege Bölgesinde görülecek şiddetli yağışlar, gök gürültülü olarak etkisini hissettirecek.


17 Nisan tarihine dair hava durumu haritalı olarak şu şekilde paylaşıldı:



18 NİSAN HAVA DURUMU

18 Nisan tarihinin hava durumu tahmin raporuna baktığımızda ise ülkede yağış görülen yerlerin artacağı, yağışların Karadeniz Bölgesi'nin orta kesimlerine kadar geleceği, Akdeniz'in kuzey kesimlerinde de yağmur görüleceği belirtildi. İşte Pazartesi gününe dair hava durumu .



19 NİSAN SALI HAVA DURUMU

19 Nisan Salı günü için yayımlanan hava durumu tahmin raporuna baktığımızda yağışların ülke genelinde etkili olacağı görülüyor. Sadece Doğu Anadolu'nun güney doğu kesimlerine yağış görülmeyecek. İşte haritalı hava durumu.



20 NİSAN HAVA DURUMU

20 Nisan Çarşamba gününün hava durumu tahminine baktığımızda ise yağışların yavaş yavaş ülkeyi terk edeceği görülüyor. Doğu Anadolu, Karadeniz Bölgesi, Adana Hatay çevreleri ile Marmara ve İç Anadolu'nun iç kesimlerinde yağışlar görülecek.



21 Nisan tarihli hava durumu tahmin raporuna baktığımızda ise hava sıcaklıklarının yeniden mevsim normallerine kadar yükseleceği, ülkede sıcak havanın hakim olacağı görüldü. Ülke genelinde sadece Trakya Bölgesi'nde yer yer yağış bekleniyor. Onun dışında ülke genelinde yağış beklenmediği, genel olarak güneşli ve parçalı bulutlu bir havanın hakim olacağı görüldü.


Öte yandan yapılan açıklamada , Sahra Çölü'nden gelen Toz bulutu nedeniyle bugün ve önümüzdeki 2 gün rüzgarlı hava beklendiği, toz bulutunun ülkemizde etkisini göstereceği açıklandı.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç