SGK'dan EYT'lilere 25 bin 520 TL avans
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SGK'dan EYT'lilere 25 bin 520 TL avans

EYT'lilere 25 bin 520 liralık avans ödemesi yapılacağı açıklandı. Söz konusu açıklamanın detayları ve başvuru bilgileri finans7.com'da.

Emekli Haberleri 7 Haz 2023 18:58 0
SGK'dan EYT'lilere 25 bin 520 TL avans

EYT'lilere 25 bin 520 lira net avans.

Emeklilikte yaşa takılanlar yasası ile 2 milyonu aşkın kişiye emeklilik yolu açıldı. Emeklilik yolunun açılması ile birlikte Mart ayından bu yana 2 milyondan fazla kişi emekli olmak için başvuru yaptı. Başvuru yapan EYT'liler, birer birer emekli olurken bazı emekli vatandaşlar, henüz emekli olamadı.

MAAŞ ZAMMI GELİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı son dakika açıklamasında taşeron işçiliğin kalkacağını ve yakında düzenlemenin geleceğini bildirirken asgari ücret tespit komisyonunun önümüzdeki günlerde toplanacağını söyledi. Komisyon toplanıp görüştükten sonra Haziran ayının sonunda asgari ücret belli olacak.

Emeklilere kademeli şekilde maaş zammı yapılacağı açıklanırken en düşük memur maaşının da 22 bin liraya kadar çıkacağına yer verildi.

EYT'LİLERE 5 BİN 520 

İşlemleri, ciddi yoğunluk nedeniyle henüz tamamlanamayan ve maaşları yatmayan emeklilere ise SGK'dan avans müjdesi geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamada emeklilik hakkı kazanan, ancak emeklilik işlemleri tamamlanmayanların net asgari ücretin 3 katı kadar avans çekebileceğine yer verildi. SGK tarafından aylık bağlamaya hak kazandığı belirlenen kişilere, yazılı şekilde SGK'ya başvuru yapmaları durumunda ileride alacakları emekli maaşlarından kesilmek üzere avans ödemesi yapılacak.

Başvuru yapmak için il ve ilçe SGK'ya giderek başvurunuzu yapabileceksiniz. Kadın erkek adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç