SGK ve vergi borçlarına 36 ay taksit bu kişiler için yok!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SGK ve vergi borçlarına 36 ay taksit bu kişiler için yok!

SGK ile Gelir İdaresi Başkanlığı sıkı bir çalışma başlattı ve başlatılan çalışma kapsamında birçok işyerine cezalar kesiliyor.

Ekonomi 26 Mayıs 2024 0
SGK ve vergi borçlarına 36 ay taksit bu kişiler için yok!

SGK ve Gelir İdaresi sıkı denetim başlattı.

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Gelir İdaresi Başkanlığı çok sıkı denetim başlattı ve başltılan denetimler kapsamında büyük para cezaları kesiliyor. İlk olarak sigortasız işçi çalıştıran, fatura fiş kesmeyenlere cezaların uygulandığı bildirildi.

Banka hesaplarının mercek altında olduğu bildirilirken özellikle İBAN'a para transferi ile kayıt dışı gelir elde edenlere cezaların uygulandığı bildirildi.

Vergi ile SGK borcu olanlara e haciz uygulamasının başladığı bildirilirken hesapların bloke edildiği açıklandı. Yasaların öngördüğü 36 aya kadar borcu taksitle ödeme imkanı da uygulanmıyor ve borçlar maksimum 5-6 aya kadar takside bölünüyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, şu ifadeleri kullandı:

"SGK ve Gelir İdaresi Başkanlığı çok sıkı denetim başlattı. Büyük para cezaları kesiliyor… Başta sigortasız işçi çalıştırma ve fatura fiş kesmeyenlere cezalar uygulanıyor, banka hesapları mercek altında! Özellikle İbana para transferi ile kayıt dışı gelir elde edenlere cezalar uygulanıyor… Vergi ve SGK borcu olanlara e-haciz uygulanıyor, hesaplar bloke ediliyor. Yasaların ön gördüğü 36 aya kadar borcu taksitle ödeme uygulanmıyor, borçlar maksimum 5-6 takside bölünüyor"

Gelen son dakika bilgilerine göre eşe dosta sigorta yapanlara da cezaların kesildiği bildirildi. Eşini dostunu işyerinde sigortalı olarak gösteren kişilerin tespit edilmesi durumunda haklarında para cezası verilirken buna ek olarak 5 yıla kadar hapis cezası da veriliyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç