SGK Uzmanı, EYT Çıkarsa İlk Emekli Olacak Grubu Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SGK Uzmanı, EYT Çıkarsa İlk Emekli Olacak Grubu Açıkladı

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili Özgür Erdursun bir açıklama yaptı ve EYT 'nin gelmesi ile ilk emekli olacakları duyurdu.

Emekli Haberleri 8 Tem 2022 15:17 3
SGK Uzmanı, EYT Çıkarsa İlk Emekli Olacak Grubu Açıkladı

SGK Uzmanı'ndan açıklama: EYT çıkar çıkmaz kimlerin emekli olacağını söyledi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun bir son dakika açıklamasında bulundu ve EYT çıakrsa kimlerin emekli olacağını tarihleri ve prim gün sayılarına göre verdi. 

HÜKÜMET EYT'YE YEŞİL IŞIK YAKTI

AK Parti kanadından gelen son dakika açıklamalarında,  emeklilikte yaşa takılanlar meselesinin Ekim ayında gündeme geleceği ve sene sonuna kadar sorunun çözüleceğine yer verildi. Son açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'dne gelmişti. Bakan Bilgin açıklamasında , "Emeklilikte Yaşa Takılanla (EYT) meselesi masamızda. Türkiye’nin emekçileri endişe etmesinler. Türkiye’nin her bir sorunu önümüzde çözülmesi gereken bir dosya olarak duruyor. Bu yılın sonuna kadar bu yolda önümüzde olan bütün dosyaları çözeceğiz. Alternatif çözüm önerilerine çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

SGK UZMANI AÇIKLADI: İŞTE EMEKLİ OLACAKLAR

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun bir son dakika açıklamasında bulundu ve eYT yasası ile emekli olacaklarla ilgili, "08.09.1999 tarihine kadar sigortalı olan, 18 yaş baz alınarak kadınlar 20, erkekler 25 yıllık sigortalılık süresini tamamlamışlarsa, SSK’da 5.000, Bağkur ve Emekli Sandığında kadınlar 7.200, erkekler 9.000 günü tamamlamışlarsa EYT yasası çıkar çıkmaz emekli olurlar." dedi.

"SON 2520 GÜNE BAKILACAK"

Erdursun açıklamasının devamında ise "08.09.1999 tarihine kadar sigortalı olan EYT’lilerin SSK mı! Bağ-Kur mu! Emekli Sandığı mı! Hangi statünün şartlarına göre emekli olacakları son 2520 gün primlerine bakılarak belirlenecek… SSK, Kadın Erkek 5.000 gün, Bağ-Kur ve Emekli Sandığında Kadınlar 7.200 Erkekler 9.000 gün" dedi.

EYT haberlerinden haberdar olmak için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sen ise baslarken biloyodun kardesim kac yasinda olacagini , bizde biloyoduk tam emekli olacakken pardin bi 15 sene daha calis dediler..sanada mesela 60 da olacaksinya derlerseki pardon 70 yaptik o zaman hakli olursun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
20 Haziran 1996 ssk giriş 1980 doğum tarihi 7350 prim var eyt cikarsa faydalanirmiyim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bizim günahımız ne 99 dan sonra başladım 7500 günüm varartik yürüyemez oldum bizler ne olacagiz