SGK Sorgulama Ekranını Açıldı: İşte Maaşınıza Göre Emekli Olduğunuzda Alacağınız Emekli Maaşı Tutarı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SGK Sorgulama Ekranını Açıldı: İşte Maaşınıza Göre Emekli Olduğunuzda Alacağınız Emekli Maaşı Tutarı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamada emekli olunca ne kadar maaş alınacağının sorgulanacağı ekranın erişime açıldığını duyurdu.

Emekli Haberleri 28 Kasım 2022 13:49 0
SGK Sorgulama Ekranını Açıldı: İşte Maaşınıza Göre Emekli Olduğunuzda Alacağınız Emekli Maaşı Tutarı

Emekli olunca ne kadar maaş alacağım? SGK açıkladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu, son dönemlerde en çok merak edilen konuların baında gelen emeklilik konusuna açıklık getirdi ve vatandaşların emekli olması durumunda alacakları maaşlara yer verildi. 

EYT İLE DAHA DA GÜNDEM OLDU

Emeklilikte yaşa takılanlar konusunda sona gelinmesi, Aralık ayında düzenlemenin meclise gelecek olması nedeniyle emekli maaşı hesaplama konusu daha da gündeme gelmeye başladı. Bu konuda akıllarda çıkan soru işaretlerini gidermek için SGK bir duyuru yayınladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada "Emekli olursam ne kadar maaş alırım" uygulamasının erişime açıldığına yer verildi. Söz konusu yeni uygulama ile birlikte artık çalışanlar, kimlik numaralarını, bilgileri ile SGK numaralarını girerek ne kadar emekli maaşı alacaklarını öğrenebilecek.

SGK açıklamasında , sitede yer alan bilgilerin bir kesinlik ifade etmediğini söylerken hesaplamayı "https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/" adresi üzerinden açtı.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

Çalışanların en çok merak ettiği bir diğer konu ise ne zaman emekli olurum konusu oldu. Vatandaşlar artık e devlet kapısı üzerindne tüm sigorta bilgilerini izleyebilecek ve bu bilgilerl ne zamanemekli olacağını , kaç yaşında emekliliğe ayrılacağını, kalan prim gün sayısını öğrenebilecek.

Emekli olacağınız net tarihi ise e Devlet Çalışma Hayatım kısmından  öğrenebileceksiniz. "https://www.turkiye.gov.tr/calisma-hayatim" adresine giderek emekli olacağınız tarihi öğrenebileceksiniz.

Kadın erkek diğer adaylar bu sayfada >>> bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç