SGK duyurdu: Bebeği olan annelere ayda 325 Euro destek müjdesi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SGK duyurdu: Bebeği olan annelere ayda 325 Euro destek müjdesi

Çocuğu olan kadınlara SGK tarafından ayda 325 euro para verilecek. İşte projenin başvurusuna dair detaylar.

Sosyal Yardımlar 14 Nisan 2024 1
SGK duyurdu: Bebeği olan annelere ayda 325 Euro destek müjdesi

Son dakika: 3 ilde çocuğu olan annelere ayda 325 euro detek ödemesi yapılacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan son dakika açıklamasında Ankara, İstanbuıl ve İzmir'de 3500 anneye ayda 325 euro destek ödemesi yapılacağı açıklandı. Peki başvuru nasıl yapılacak? Çocuğu olan anneye destek başvuru şartları nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Avrupa Birliği destekli projesi kapsamında verilecek desteğin 3500 aneye yapılacağı bildirilirken 12 ay boyunca annelere 325 euro para ödemesi yapılacak.

SGK Eğtimli çocuk bakıcılarının teşviki yoluyla kayıtlı kadın istihdamının desteklenmesi preojesinin ikinci fazının hayata geçirilmesini planlıkyor.

AB'nin finansman desteği sağlayacağı söz konusu projeye 0 ile 36 ay arasında çocuğu olan ve çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski olan annelerin desteklenerek kayıtlı istihdamda kalmaları veya istihdama katılmaları amaçlanıyor.

Proje Ankara İstanbul ve İzmir'de ikamet eden kadınlara verilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI

Eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvikinin de hedeflendiği projede 3500 kadına destek verilecek. Toplamda 7 bin kadın faydalanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında şunları söyledi:

“SGK’nin uygulayıcısı olduğu, Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi de bunlardan birisi. Toplam bütçesi 15,3 milyon avro olan projeyle üç büyük ilimizde, 12 ay boyunca çalışan annelere 325 avro destek sağlanacak. Proje sayesinde hem anneler aldıkları maddi destekle istihdamdan kopmamış olacak hem de eğitimli ve sertifikalı çocuk bakıcılarımızın istihdamı teşvik edilecek. Bu projemizle anneleri de çocukları da bakıcıları da desteklemiş olacağız"

BAŞVURU

Özetlemek gerekirse sigortalı anne, doğumdan sonra bakıcı tutacaksa, bunun eğitimini alan bir bakıcı tutacak. Tutulan bakıcı için devlet, ayda 325 euro, yani güncel döviz kuruna göre 11 bin 196 TL ödeme yapacak.

Kadın ise alacağı bakıcıya sigorta yapacak ve yanında çalışacak.

Daha da basit şekilde anlatmak istersek; Sigortalı kadın, yanında çalıştıracağı bakıcı için ayda 325 euro para alacak.

Başvuru kısa süre içinde başlayacak. Başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 23 Gün Önce
diger illerin başı kel demekki🤭