Sevindiren Açıklama: Satılık ve Kiralık Ev Fiyatları Düşecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sevindiren Açıklama: Satılık ve Kiralık Ev Fiyatları Düşecek

Son dakika haberi: Rekor kıran konut ve kira fiyatları hakkında sektör temsilcileri dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Emlak 27 Mayıs 2022 10:50 0
Sevindiren Açıklama: Satılık ve Kiralık Ev Fiyatları Düşecek

Ev fiyatları tepe taklak olacak açıklaması geldi.

Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu bir son dakika açıklaması yaptı. Özellikle son 2 yıl içinde ciddi şekilde artan ev fiyatları ile ilgili konuşan Ağaoğlu, vatandaşlık edinebilmek için yabancıların ev alması meselesine değindi. Bunun için kriterin 400 bin dolar seviyesine kadar çıkarıldığını söyleyen Ağaoğlu, buna ek olarak 1 milyon Suriyeli'nin geri gitmesi ile birlikte 200 bin evin boşa çıkacağını, bununla birlikte ev fiyatlarının tepe taklak olacağını söyledi. Torkam Holding İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli ise yaptığı açıklamada, "Konut fiyatlarının aşağı gelme olasılığı var" dedi

Konu fiyatları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulunan Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu ve Torkam Holding İcra Kurulu Başkanı Dereli, fiyatlarda aşağı yönlü eğilim olacağını söyleyerek vatandaşları sevindiren ifadeler kullandı.

Bloomberg HT canlı yayınına katılan ve burada konut sektöründeki gelişmelere değinen Ağaoğlu, sosyal konut yapılabilmesi için ucuza arsa verilmesi gerektiğini söyledi ve TOKİ'nin bu konuda önderlik etmesi gerektiğini söyledi. Kiralık konutlarda ise 3 yıllığına tavan fiyat uygulaması getirilmesi gerektiğini söyledi. 

Ev fiyatları çığırından çıktı diyen Ağaoğlu, "Her gayrimenkulün belediyelere kaydedilmiş 4 yılda bir Emlak Değerleme Komisyonu'nca belirlenmiş rayiç bedelleri var. Devletin temel ihtiyaçlarla ilgili olarak düzenleyici ve sınırlayıcı bir rolü var. Bugün ev fiyatları çığırından çıkmış durumda. Böyle olunca da kamu otoritesi devreye girer diyorum. 1 milyon Suriyelinin ülkesine dönmesi demek yaklaşık 200-250 bin konutun boşa çıkması demek, ayrıca yabancılara konut satışında vatandaşlık edinebilme sınırı 250 binden dolardan 400 bine dolara çekiliyor. Bu sebeple, fiyatlar tepe taklak olabilir. Şu anda dalgalı bir seyir var." ifadelerini kullandı. 

"EV FİYATLARI DÜŞECEK"

Bir diğer açıklama ise Torkam Holding İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, kira fiyatlarının önüne geçilmesi ile ilgili konuştu ve "Türkiye'de kamunun sahip olduğu konut yok. Almanya ve Fransa'da birçok belediye ve kuruluşun konutları var. Onların ellerinde bu konutlar olduğu için piyasayı kontrol etmeye sahipler" ifadelerini kullandı.

Ev yapımındaki sıkıntının , büyükşehirlerde arsa olmaması olduğunu söyleyen Dereli, son 3 aydır alım satımların durduğunu söyledi ve konut fiyatlarının aşağı gelme olasılığı var dedi.

VATANDAŞ NE DİYOR?

Vatandaşlar ise Türkiye'de fiyatı artan bir ürünün fiyatının düşeceğine inanmıyor. Sizce kira ve ev fiyatları düşer mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç