Sevgi Yiğit, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oldu: Kimdir , Nerelidir?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sevgi Yiğit, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oldu: Kimdir , Nerelidir?

Son dakika haberi: Sevgi Yiğit, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı görevine atandı. Peki Sevgi Yiğit kimdir , nerelidir?

Resmi Gazete Haberleri 11 Haz 2022 00:46 0
Sevgi Yiğit, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oldu: Kimdir , Nerelidir?

Son dakika : Sevgi Yiğit Cumhurbaşkanı Danışmanlığı görevine atandı. Peki Sevgi Yiğit kimdir?

Bugün yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Sevgi Yiğit, Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak atandı. Ataması yapılan isim, bugünden itibaren görevine başlayacak.

Bu atama kararı sonrası vatandaşlar, Sevgi Yiğit'in biyografisini araştırmaya başladı. AK PArti'nin resmi sayfasında Sevgi Yiğit'in özgeçmişi şu şekilde verildi:

DOĞUM TARİHİ VE MEMLEKETİ

1973 yılında Karabük'te doğdu.

EĞİTİMİ

Fatih Kız Lisesi’nden mezun olan Yiğit, lisans eğitimini 1997 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde tamamladı.

İŞ HAYATI

Profesyonel iş hayatına, lisans eğitimine devam ederken Kanal 7 Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü’nde başladı. Kariyerini daha sonra Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu’nda sürdürdü. 1998 yılından bu yana Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu’nda yönetici olarak görev yapmaktadır.

SİYASİ HAYATI

6 Mayıs 2018’de yapılan 6. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde İl Yönetim Kurulu Üyesi seçilen Sevgi Yiğit, 8 Ocak 2019’da tanıtım ve medyadan sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevine atandı. 24 Mart 2021’de yapılan 7. Olağan Kongre’de MKYK Üyeliğine seçildi.

CUMHURBAŞKANI DANIŞMANI OLDU

Sevgi Yiğit, bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Hakkında Kararlar isimli kararname ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanlığı görevine atandı. Ataması yapılan Yiğit'in bugün göreve başlaması bekleniyor.

Karar 11 Haziran 2022 tarihinde yayınlandı ve bugünden itibaren yürülüğe girdi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç