Sert düşüş sonrası 2 uzman altın fiyatları tahminini açıkladı: Yükselecek mi düşecek mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sert düşüş sonrası 2 uzman altın fiyatları tahminini açıkladı: Yükselecek mi düşecek mi?

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında yaşanan sert düşüş sonrası iki uzman isimden altın fiyatları tahmini geldi.

Altın 22 Şubat 2023 17:33 0
Sert düşüş sonrası 2 uzman altın fiyatları tahminini açıkladı: Yükselecek mi düşecek mi?

Altında düşüş, yerini paralel seyre bıraktı.

Altın fiyatlarında düşüş oldu. Yaşanan düşüşten sonra bugün yatay seyir görülmeye başlandı. Altın fiyatlarında ABD etkisi devam ederken dolarda güçlenme görülmeye devam ediliyor. 

ENFLASYON YÜKSEK GELDİ

Amerika'da geçen 14 Şubat günü açıklanan enflasyon rakamları beklentilerin üzerinde. Beklentilerin üzerinde gelen enflasyon rakamlarından sonra altında baskı oluştu. Dolar kurunda güçlenme ve tahvil faizlerinde yükseliş olması ile birlikte para buralara gitti.

Yaşanan satış baskısı ve dolar ile tahvile yönlendirme sonrası altında düşüş oldu. Altının ons fiyatı 1837 dolara kadar geriledi. Gram altın ise 1114 lira seviyesinde seyrediyor.

Ata Yatırım Yurt İçi Piyasalar Direktörü Şükrü Cem Kaya altın fiyatları ile ilgili bir değerlendirmede bulundu. Mynet'e açıklamada bulunan Kaya, 2023 yılında faiz artırımlarının yumuşatılacağını ve Fed'in şahin görüntüsüne son verip güvercin duruşa geçeceği beklentisinin olduğunu, ancak son gelen veriler, duruşu değiştirdi. Kaya yaptığı açıklamada, "Ancak son gelen datalar bu beklenti için erken olduğu anlaşıldı. FED'in mevcut faiz artışlarına devam edeceği ve yüksek faiz politikasının önümüzdeki dönemde devam edeceği beklentisi tüm risk iştahını törpüledi. Bugün açıklanacak FED tutanakları bu yönde beklentiyi güçlendirebilir. Bu nedenle de ons altın fiyatları düşüş trendindeki hareketine devam ediyor. Bu görüntüye bağlı gram altında 1.135 altında kaldığımız sürece sırası ile 1100-1075-1050 seviyeleri gündemde olacaktır” şeklinde değerlendirmede bulundu" ifadelerini kullandı.

FED BASKISI VAR

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş da bir açıklama yaptı ve piyasadaki baskının Fed'den kaynaklandığını söyledi. Tarım dışı istihdam verilerinin çok güçlü gelmesinden sonra perakende satışlar verisinin piyasanın beklentileri üzerinde gelerek ekonomik aktivitenin Amerika'da yüksek olduğunu göstermesinin altını baskıladığını söyledi ve "Fed yerel başkanlarından gelen enflasyon vurgusu ve bu akşam saat 22.00’de açıklanacak olan Fed toplantı tutanaklarına ilişkin şahin beklentilerin altını baskıladığı görüşündeyiz. Tekniksel olarak gram altına baktığımızda ise 1.090 ve 1.075 seviyelerini destek olarak kabul edebiliriz. Burada bir toparlanma yaşamamız halinde 1.150 ve 1.075 seviyeleri kısa vadede hedeflenebilir” dedi.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Piyasalardan alına nson dakika bilgilerine göre gram altın 1114 lira seviyesinde seyrediyor:

Finans7.com | Ankara
Yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç