Şenol Babuşçu Açıkladı: Dolar 44 TL Olacak!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Şenol Babuşçu Açıkladı: Dolar 44 TL Olacak!

Ziraat Bankası'nın eski genel müdür yardımcısı olan Prof. Dr. Şenol Babuşçu, doların yıl sonunda 44 TL olacağını açıkladı! İşte haberin detayları...

Döviz 29 Ocak 2024 0
Şenol Babuşçu Açıkladı: Dolar 44 TL Olacak!

Türkiye ekonomisinde dolar kuru ile alakalı olarak önemli gelişmeler yaşanırken beklentiler de değişebiliyor. Dolar kuru artık 30 TL’nin üzerine iyice yerleşti. Hafif hafif yükselişler görülen dolar kurunda ilerleyen aylara dair çeşitli tahminler yapılıyor. Ancak dolar kurunda Merkez Bankası faktörü ile seçim etkisi bulunuyor. Bundan dolayı kurda hızlı bir yükselişin seçim sonu olan 31 Mart’a kadar meydana gelmesine ihtimal verilmiyor.

Dolar ne kadar? Euro kaç lira? 1 Kasım 2022 güncel dolar kuru… Dolar/TL… -  Son Dakika Haberleri

MERKEZ BANKASI DOLAR KURUNU BASKILIYOR MU?

Merkez Bankası’nın dolar kurunu baskılayıp baskılamadığı konusu uzun bir süredir tartışılıyor. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan bu iddiaları bir süre önce değerlendirmiş ve böyle bir para politikalarının olmadığını belirtmişti. Gerçekleşen dolar satışlarının ise ihracatçılara yapıldığına dikkat çekmişti. Ancak bu açıklamalar kamuoyunu tatmin etmemişti. Genel kanı dolar kurunun Merkez Bankası tarafından baskılandığı şeklinde. Dolar kurunun yükseliş grafiği incelendiğinde oluşan eğrinin finans piyasalarında pek olabilecek bir şey olmadığı değerlendirmeleri de yapılıyor.

Dolar ne kadar? Euro kaç lira? 4 Kasım 2022 güncel dolar kuru… Dolar/TL… -  Son Dakika Haberleri

DOLAR KURU NE KADAR OLUR?

Dolar kuru hakkında son çarpıcı analiz Ziraat Bankası’nın eski genel müdür yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu’dan geldi. Değerlendirmeleri ile dikkat çeken bir ekonomist olan Prof. Dr. Şenol Babuşcu dolar kurunda yükselişin varabileceği noktayı açıkladı. Oldukça iddialı konuşan Prof. Dr. Şenol Babuşcu, “Yıl sonunda bu açıklamamı herkes hatırlasın ve dolar kurunun kaç TL olduğunu o zaman görsün.” iddiasında bulundu.

ABD'de enflasyon artarken Türkiye'de dolar neden değer kazanmayı  sürdürüyor? | Euronews

Dolar kuruna dair beklentisini açıklayan Prof. Dr. Şenol Babuşcu, “Dolar kurunun yıl sonunda 40 TL ile 44 TL arasında olacağını tahmin ediyorum. Öyle bunun üzerinde veya altında afaki rakamlar mümkün değil. Geçtiğimiz yıl benzer bir açıklama yapmıştım. Dolar kuru 30 TL – 33 TL arasında yılı kapatır demiştim. O zaman çok itirazlar gelmişti. Ancak seçimden sonra hızlı bir yükseliş yaşadık ve zaman beni haklı çıkardı. Şimdi de 40 TL – 44 TL rakamını veriyorum. Bir yıl sonra bu sözlerimi hatırlayalım ve ona göre o zaman yorum yapalım.” dedi.

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç