'Sen benim kim olduğumu biliyor musun' diyenler yandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

'Sen benim kim olduğumu biliyor musun' diyenler yandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı son dakika açıklamasında tüm polis ve jandarmalarda artık kamera olacağını söyledi.

Haberler 10 Mart 2024 0
'Sen benim kim olduğumu biliyor musun' diyenler yandı

Trafikte sen benim kim olduğumu biliyor musun devri kapanıyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bir son dakika açıklamasında bulundu ve polis ile jandarmaların üzerinde artık kamera olacağını söyledi. Çorlu Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen, belediye başkan adayı proje tanıtım toplantısında konuşan Bakan Yerlikaya, son düzenlemeler ve operasyonlar hakkında bilgi verdi.

Suç örgütleri ile mücadelenin kararlı bir şekilde devam edeceğini söyleyerek sözlerini sürdüren Bakan Yerlikaya, "Bu araçları da biz sembol olarak yani şehirlerin sultanı İstanbul'umuzun meydanlarında gösteriyoruz. Orada vatandaşlarımız, turistler, öyle ilgi gösteriyor ki uluslararası alanda öyle bir ses getirdi ki bizim tahminimizden çok daha fazla ses getirdi algı olarak. Dolayısıyla bu tür hizmetlerin devam edeceğiyle ilgili aynı bu şekilde araçları almaya devam" dedi.

4.5 MİLYON GÖÇMEN VAR

Ülkemizdeki göçmen sayısı hakkında bilgi verren İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Düzensiz göçmen kaçakçılığı organizatörleri başımızın belası bunlar. Geldiğimiz ilk günden itibaren bunlarla mücadele ediyoruz. Bakın 5 bin 881 operasyon, 3 bin 413'ünü tutukladık. Bunların cezalarının aldırdık. 5 yıldan başlıyor. Bu işi yaparken kullandığı araçlara da el koyuyoruz. Artık Türkiye göçe transit hedef olmaktan çıktı" ifadelerini kullandı.

"SEN BENİM KİM OLDUĞUMU BİLİYOR MUSUN? DEMEYİN ARTIK"

Polislerin sokakta en çok karşılaştığı durumların başında sen benim kim olduğumu biliyor musun? çıkışı var. Az buçuk bir yerde tanıdığı olan herkes, yeri gelince bu cümleyi kullanmak için can atıyor. Tek vasfı tanıdığı olan bu kişilere tepki gösteren Ali Yerlikaya, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Yüz tanıma sistemli ASELSAN'ın yaptığı bütün jandarma devriye ve polis devriyelerimiz de kamera sistemi olacak. Artık gece veya gündüz nerede olursa olsun polis sizi durdurdu veya jandarma durdurdu, sakın ha sakın ‘siz benim kim olduğumu biliyor musunuz?' falan demeyin"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç