Şemdinli'de neler oluyor? İşte olayın aslı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Şemdinli'de neler oluyor? İşte olayın aslı

Hakkari Şemdinli'de adliye ve karakol arasında yaşananlar gündem oldu. Peki olayda neler oldu?

Haberler 1 Haz 2024 22:41 3
Şemdinli'de neler oluyor? İşte olayın aslı

Şemdinli'de neler oluyor? İşte olayın aslı.

Şemdinli'de savcıya hakaret olayı gündeme bomba gibi düştü. Kısa sürede gündem olan olay ile ilgili son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde Belediye Başkan Yardımcısının kardeşinin de karıştığı kazada olayın aydınlatılması için başlatılan soruşturmada savcıya ilçe emniyet müdürü, iddialara göre ağza alınmayacak küfürler etti. İşte olayın detayları.

9 Mayıs'ta Nöbetçi Savcı, emniyet personeli tarafından arandı ve ilçedeki tek taraflı yaralamalı kazanın olduğu, kazada yaralanan kişinin yolcu olduğu, yaralanması olmayanın ise sürücü olduğuna yer verildi.

Savcı tarafından her iki kişinin de alkol muayenesi yapılması ve bilgi verilmesi talimatı geldi.

Olay sonrası iki gün geçti ve Savcı Kazım Öztürk aranarak şahıslardan yolcu olduğunu beyan eden kişinin alkollü olduğu bilgisi verildi. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Öztürk, emniyet karakol amiri ve jandarma komutanını aradı ve tahkikata jandarma komutanlığında devam edilmesi istendi.

Yolcu olduğu bildirilen ve alkollü olduğu öğrenilen Şemdinli Belediye Başkan Yardımcısının kardeşi Şahmir Şen'in trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçu bakımından, sürücü olduğunu iddia eden ve alkolsüz olan Suat Gündoğan'ın suç üstlenme suçu bakımından şüpheli olarak ifadelerinin alınması istendi.

Savcı, ambulans personellerinin de ifadelerinin alınmasını ve sürücüsünün tam, kesin tespiti için kamera araştırması yapılmasının talimatını verdi.

Savcı olayı jandarmaya devretti.

EMNİYET SİNİRLENDİ

Sabah Gazetesi'nde yayınlanan haberde Emniyet müdürünün olaya sinirlendiği ve 11 Mayıs'ta Emniyet Bahçesinde "Savcı nasıl dosyayı benden alır, ben bu Kazım Savcının Anasını bacısını s…m" şeklinde küfür ettiği bildirildi.

Küfür olayı sonrası Cumhuriyet Savcısı Kazım Öztürt, 30 Mayıs'ta İlçe Emniyet Müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Başsavcısı Rıza Ünel'e de bilgi verilirken, hakaret iddiasıyla ilgili nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Aytekin Kartal tarafından, Şahmir Şen ve Birsel Şen'in tanık olarak dinlenirken, yeminli beyanlarında hakareti doğrulandı.

İlçe Jandarma Komutanlığına emniyet müdürlüğündeki kameraların çözümü ve tanık araştırması yapılması ayrıca Emniyet Müdürü Hadi G. ifade amacıyla adliyeye davet edildi. Müdür, aynı gün adliye binasına yanında ilçede görevli tüm komiserler, emniyet müdür yardımcısı ve önceden adliyeye gelen memurlar da dahil yaklaşık 15 kişilik polis grubuyla geldi.

Cumhuriyet Savcısı Aytekin Kartal, ifade odasına geçtiği esnada kalabalığı görmesi üzerine adliyedeki kalabalığın dağılmasını istedi. Bunu üzerine Emniyet Müdürü Hadi G., adliyedeki hakim savcı korumalarının adliye dışına çıkması, diğer personel ve rütbelilerin ise adliyede kalması talimatı verdi.

PARMAK SALLADI

Savcı Kartal'ın adliyede görevli polislerin yerini terk etmemesi gerektiğini söylemesi üzerine Komiser Hakan O. Cuymhuriyet Savcısı Kartal'ın üzerine yürüdü ve parmak sallayıp "sen kimsin lan bizi çıkartacaksın" dediği bildirildi.

Buna diğer hakim ve savcıların tanık olduğu öğrenildi. Adliye dışına çıkarılmak istenen emniyet müdür yardımcısı tarafından "siz kimsiniz bizi çıkartacaksınız" şeklinde bağırdığı beldirildi.

Hakaret suçlamasından ifadesi alınan İlçe Emniyet Müdürü, ifadesi imza için verildiğinde söylediklerinin yansıtılmadığı şeklinde söylemi üzerine imzatan imtina hakkı olduğu hatırlatılmasına rağmen elindeki ifade tutanağını Cumhuriyet Savcısı Aytekin Kartal'a salladı ve "sen görürsün" dedi. Bu iddialar sonrası adliye koridorunda bağırmaya devam etmesi üzerine olay yerine çağrılan İlçe Jandarma tarafından dışarı çıkarılmaya çalışıldı.

Ancak Emniyet Müdürü mukavemet gösterdi ve parmağını sallayarak tehdit etti.

Bunun üzerine adliye içerisinde taşkınlık çıkartan ve görev sırasında Cumhuriyet Savcısı Aytekin Kartal'a tehditte bulunarak emrindeki personelle üzerine yürüyen ilçe emniyet müdürü, emniyet amiri ve komiser hgakkında direnme, tehdit, yaralamaya teşebbüs suçlarından işlem başlatıldı. Cumhuriyet Savcısı Yusuf Nart tarafından gözaltı talimatı verilen şüpheliler hakkında yakalama kararı verildiği ifade edildi.

MURAT BAKAN'DAN AÇIKLAMA

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise şunları söyledi:

"İddialara göre Hakkari'nin Şemdinli İlçesinde şu olay yaşanıyor.

Şemdinli Belediyesi (AKP) Belediye Başkan Yardımcısı’nın kardeşi trafik kazasına karışıyor.

Polis, işlem yapmak için olay yerine geldiğinde, sürücünün değiştirilmeye çalışıldığını fark ediyor ve itiraz edip gerekli işlemi yapmaya çalışınca, şahıslar polis üzerinde baskı kurmaya ve polisle tartışmaya başlıyorlar.

Olayın büyümesi sonucunda  polisler görevlerini yapmalarını engellemek için kendilerine direnen şahısları polis merkezine götürürüyorlar.

Olayı duyan İlçe Emniyet Müdürü de polis merkezine geliyor ve  şahıslara gerekli işlemin yapılacağını belirterek memurların yaptıkları işlemlerde haklı olduklarını belirtiyor.

Şahıslar polis merkezinde kendi lehlerine bir netice elde edemeyince  adliyeye gidiyorlar.

Savcılık makamında polislerden davacı olduklarını belirtiyorlar ve  polisler tarafından savcıya ve makamına karşı da hakaretler edildiği beyanında bulunuyorlar.

Olay savcılığa intikal ettikten sonra ilçe müdürü ve diger polisler savcı tarafından ifadeye çağrılıyorlar.

Polisler ifadelerini verdikten sonra ifadelerini imzalamadan önce okumak istiyorlar. İfadeyi incelediklerinde katibin yazdığı ifade ile kendi beyanları arasında farklılıklar olduğunu tespit ediyorlar.

Savcı bu esnada kendisine de hakaret edildiği iddiası doğrultusunda, içinde İlçe Emniyet Müdürünün de olduğu 3 emniyet yetkilisi hakkında gözaltı talimatı veriyor.

Bu olayı etraflıca araştırmak ve eğer haklılarsa bu memurlara sahip çıkmak sizin görevinizdir size bunu hatırlatacak değilim ancak polis memurlarında ciddi bir yalnızlık ve çaresizlik durumu var bunun sebebi siyasiler karşısında ya da siyasi bağlantıları olanlar karşısında ne kurumu ne de yargı mercileri tarafından korunmayacağını düşünmesidir.

Konuya eğilmenizi ve bu polislerin durumunu araştırmanızı rica ediyorum. Ben her zaman olduğu gibi güvenlik güçlerinin yanında durmaya devam edeceğim"

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 55 Gün Önce
Hastane ye temizlikci başvurusu yapmak istemiştim
Ziyaretçi 56 Gün Önce
Bence peşinen şunun ya da bunun yanında olmaktansa haklı kim ise onun yanında olmak en doğrusu olurdu.
Ziyaretçi 56 Gün Önce
Tamamen adliyenin gönderdiği şekilde paylaşılmış olayın aslı böyle değil