Sema Yazar Vakfı burs başvurusu 2023 2024
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sema Yazar Vakfı burs başvurusu 2023 2024

Sema Yazar Vakfı 2023 2024 burs başvurusu ne zaman? Başvuru şartları nedir? Başvuru nasıl yapılacak?

Eğitim 20 Ağu 2023 19:15 0
Sema Yazar Vakfı burs başvurusu 2023 2024

Sema Yazar Vakfı bursu 2023 2024.

YKS'yi kazanan öğrenciler ile üniversite okumaya devam eden öğrenciler, 2023 2024 eğitim öğretim yılı Sema Yazar Eğitim Vakfı burs başvurusunun ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. Biz de bu yazımızda burs ile ilgili bilgilere yer verdik.

Sema Yazar Vakfı resmi internet adresi üzerinden konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında burs başvurusu ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

Vakıf tarafından 1990 yılından itibaren hukuk, tıp, sanat ve mühendislik gibi farklı fakülte ve bölüm öğrencilerine başarı ve ihtiyaç bursları verilmiştir. Eğitim öğretim süreleri boyunca burs desteği alan Vakıf mezunları Türkiye’nin her yerinde mesleklerinde başarılı hizmet vermektedirler. Mezunlarımızın bir kısmı ise Vakfın Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti’nde görev almıştır.

Aynı zamanda mezunlar yeni bursiyerlerin mülakat ve seçim aşamalarında gönüllü olarak rol almışlardır. Vakıf tarafından düzenlenen yemekli toplantı günleri, tiyatro, konser ve gezi gibi etkinliklerle de mezun ve bursiyerlerin bir araya gelerek tanışmaları sağlanmaktadır.

VAKIF TARAFINDAN VERİLEN BURSLAR

Lisans/ Yüksek Lisans Bursları: Vakıf, Akademik başarıları desteklemek üzere Vakıf Senedi’nin 4.3 maddesi gereği başarılı gençlere yardımda bulunur.

Yurtdışı Bursları: Vakıf, Ülke ihtiyaçları doğrultusunda, yurtdışındaki üniversitelerde yapılacak akademik araştırmaları, eğitim programlarını desteklemek üzere Vakıf Senedi gereği başarılı gençlere yardımda bulunur.

Spor ve Sanat Bursları: Eğitim, sanat ve sporu bir bütün olarak değerlendiren Vakıf, her türlü eğitim hizmetlerinin yanı sıra kültür, sanat ve spor faaliyetlerini desteklemek amacıyla Atatürk Milliyetçiliği ile dolu sanatçı, sporcu gençlerin yetişmeleri için Vakıf Senedi gereği maddi ve manevi yardımda bulunur.

Şartlı Bağış Bursları: Vakıf aracılığı ile bağış/ yardımda bulunan kişi, kurum veya kuruluşların yasalara, Vakıf Senedine ve prensiplerine uygun olmak kaydıyla burs ve kredi verilir.

Kredi Karşılığı Burslar: İş hayatına atıldıktan sonra geri ödenmek üzere öğrenim bursu verilir.

Henüz 2023 2024 eğitim öğretim yılı burs başvuru duyurusu gelmedi. Başvuruları "https://www.semayazar.org.tr/" adresi üzerinden alınacak. Kadın erkek adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç