Selçuk Geçer'den Korkunç Tahmin: Dolar 80 TL'ye Çıkacak!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Selçuk Geçer'den Korkunç Tahmin: Dolar 80 TL'ye Çıkacak!

Piyasa ile ilgili yaptığı dikkat çeken yorumlarıyla herkesin takip ettiği isim olan Selçuk Geçer döviz kurlarıyla ilgili flaş tahminlerini açıkladı! İşte haberin detayları...

Döviz 27 Şubat 2024 20:29 0
Selçuk Geçer'den Korkunç Tahmin: Dolar 80 TL'ye Çıkacak!

Son dakika: Flaş dolar tahmini geldi.

Türkiye'de ekonomik gelişmeleri yakından takip eden ünlü ekonomist Selçuk Geçer, son açıklamalarında doların mevcut durumunu ve geleceğe dair tahminlerini paylaştı. Geçer'e göre, doların şu anda 30,90 civarında seyretmesi ve Euro'nun da 32-33 bandında olması, ekonomide büyük bir baskı olduğunu işaret etti.

Dolar neden düşüyor, değer kaybı sürecek mi? - BBC News Türkçe

Geçer'in vurguladığı önemli bir nokta ise seçimlerin ardından doların serbest bırakılacağı ve fiyatının kendi doğal seyrine bırakılacağıdır. Ancak Geçer, bu durumun Türkiye'nin kısa vadeli borcunun rekor seviyeye ulaştığı bir döneme denk geldiğini belirtiyor. Şu anda 226 milyar dolarlık bir ödeme yapılması gerektiğini dile getiren Geçer, borcun finanse edilememesi durumunda dövizde baskının artabileceğini öne sürüyor.

DOLAR 80 TL'Yİ GÖRECEK İDDİASI

Geçer'in iddiasına göre, doların 30 TL seviyesinde tutulmaya çalışılması zorlayıcı olabilir ve bir anda 60, 70 hatta 80 liraya kadar çıkabilir. Ancak, Geçer bu durumun çözülebileceğine ve piyasanın buna hazır olabileceğine de işaret ediyor. Önümüzdeki 6 ay içinde doların 70 TL'ye kadar çıkabileceğini tahmin eden Geçer, ekonomik açıdan zorlu bir dönemin yaşanabileceğini dile getiriyor.

DOLAR KURU NE KADAR?

Son verilere göre 1 dolar kuru şu sıralar tarihi rekorunu kırdı ve 31.14 TL'ye kadar geldi.

DOLAR 80 TL OLURSA ALTIN NE OLUR?

Peki dolar kuru 80 liraya kadar çıkarsa altın fiyatları ne olur?

Şu anda altının ons fiyatı 2030 dolar seviyesinde. Ons fiyatı aynı olarak kalsa bile doların 80 TL olması durumunda gram altın 5 bin liraları aşar.

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç