Selçuk Geçer'den Evi Yada Arabası Olanlara Uyarı! Biri Çakılacak, Biri Uçacak'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Selçuk Geçer'den Evi Yada Arabası Olanlara Uyarı! Biri Çakılacak, Biri Uçacak'

Dolar kuru ile ilgili tahminleri ile tanınanan ekonomist Selçuk Geçer'den bu kez konut ve araba fiyatları tahmini geldi.

Finans Magazin 9 Kasım 2022 16:04 0
Selçuk Geçer'den Evi Yada Arabası Olanlara Uyarı! Biri Çakılacak, Biri Uçacak'

Dolar kuru ile ilgili tahminleri ile tanınanan ekonomist Selçuk Geçer'den bu kez konut ve araba fiyatları tahmini geldi. İşte haberin ayrıntıları...

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer dolar kurundaki yükselişin devam edeceğini açıkladı. Selçuk Geçer dolar kuru tahmininin ardından araba ve konut fiyatları ile ilgili tahminlerde bulundu. İşte Selçuk Geçer'in konut ve araba faiyatlarına ilişin tahmini...

Gerçek Gündem’de yer alan habere göre Geçer, “İhracatımız her geçen gün bir daha daralmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönem dış ticaret açığının artacağını dolaysıyla dolara olan ihtiyacın her geçen gün daha da artacağını, dolar kıtlığı oluşacağını ve dolarda büyük bir kırılma ile karşı karşıya olduğunu bize gösteriyor.” dedi.

“DOLARDAKİ ATEŞ HARLANACAK”

Yaşanan durum karşısında dolar kurunun fırlayacağını belirten Selçuk Geçer, “Kıtlaşan dolar hem piyasada hem ekranda sert bir şekilde gitmesine neden olacak. Kurun yukarı doğru fırlaması enflasyonun yükselmesine ve işsizlik furyasını beraberinde getirecek. İnsanlar fakirleşirken bankacılık sektörü karını katlamaya başladı. En çok vatandaş kaybedecek. Türkiye'deki yoksulluk sınırı asgari ücretin 4 katı.” ifadelerini kullandı.

"YÜZDE YÜZ ARTIŞ GELEBİLİR"

Açıklamalarına devam eden Selçuk Geçer dolarda yüzde 100 hareketin gelebileceğini söyleyerek, “Bu dış ticaret açığı ile bu kısa vadeli borçlarla dolar kıtlığıyla önümüzdeki çok agresif hareketleri görebiliriz. Yükselmelerden bahsetmiyorum. Net bir kırılma ile karşılaşabilir. yüzde 100'lük bir hareket gelebilir. Bu kaçınılmaz." dedi.

“ARABA YÜKSELECEK, KONUT ÇAKILACAK”

Hükümetin araçlardaki fiyat yükselişinin önüne geçmek için getirdiği 6+6 kuralı sonrası açıklamalarda bulunan Geçer, küresel çapta yaşanan üretim sorunlarının da hesaba katılması gerektiğini söyledi. 

Geçer, demir, alüminyum ve çip üretimindeki sayının azalmasının araç fiyatlarını yukarı çekeceğini iddia etti. Hükümetin açıkladığı TOKİ projesinin de seçime dönük bir adım olduğunu belirten Geçer, konutta yaşanacak talep azlığı nedeniyle fiyatlarda gerileme görülebileceğini belirterek, “Araba uçacak, konut çakılacak.” yorumunu yaptı.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç