Selçuk Geçer'den dolar tahmini: Yıl sonuna kadar...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Selçuk Geçer'den dolar tahmini: Yıl sonuna kadar...

Dolar kuru ile ilgili yaptığı tahminler ile tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer elinde doları olanlara uyarıda bulunarak, yıl sonu dolar tahminini açıkladı.

Döviz 18 Mart 2023 14:47 1
Selçuk Geçer'den dolar tahmini: Yıl sonuna kadar...

Selçuk Geçer'den yıl sonu dolar tahmini geldi.

Dolar kuru ile ilgili yaptığı tahminler ile tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer elinde doları olanlara uyarıda bulunarak, yıl sonu dolar tahminini açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...

Geçer'in açıklamaları şu şekilde;

"Dolar İçin Poziyon Alanlar Ters Köşe Olacak"

"Powell'ın açıklamaları ortada. Birkaç bankanın batması ve altın ile kripto paralardaki yükselişin ardından, haklı olarak, 21-22 Mart tarihli FED toplantılarından da bankaları zora sokacak bir kararın çıkmayabileceği dillendirilmeye başlandı. ABD'de önemli olan, saygınlığı bulunan bazı finans kuruluşlarından da faiz artırımının yapılmamasına yönelik beklenti raporları geldi bu hafta içinde. Buna göre kendini fiyatlayan piyasanın yanılacağını düşünüyorum.

Bence 22 Mart gecesi FED Başkanı Powell çıkacak ve 25 baz puanlık bir faiz artırımını açıklayacak. Dolar kuru için bu açıklama da güçlü bir mesaj olacaktır çünkü yaşanan iflasların ardından dahi 'sıkı para politikaları' konusunda taviz vermeyen ABD'nin faiz artırma trendinin uzun soluklu olacağının kanıtı niteliğinde bir karar olacaktır. Türkiye'ye etkisi ne olur derseniz, normal şartlarda bu tür kararların elbette dolar kurunu TL karşısında yukarı çeken bir etkisi olması gerekir ancak şu an için Türkiye'yi normal ekonomik kıstaslar ile değerlendirmek hata olur.

"14 Mayıs'a Kadar Dolarda Artış Beklemeyin"

Türkiye'de 7 aydır yükselmeyen, sadece yukarı doğru ufak ufak kımıldayan bir dolar kuru bulunuyor. Bu kuru yatıştıracak, sakinleştirecek hiçbir yapısal ekonomik değişiklik yapılmadı. O halde dolar kuru neden artmıyor? Aslında artıyor arkadaşlar. Şu anda dolar kuru 25 lira seviyesini geçmiş durumda reel sektörde.
Tabeladaki kur içinse Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) seçimlere kadar elindeki bütün araçlarla uyguladığı bir baskı mevcut. Bu baskı seçimi AKP kazansa da, kaybetse de kırılacak ve dolar seçimlerin ardından yukarı yönlü bir kırılma yaşayacak. Yine de Haziran ayına kadar dikkate değer bir artı yaşanacağını düşünmüyorum.

Yıl Sonuna Kadar 40 Lirayı Bulabilir

Geçmişte dolar konusunda yaptığı sansasyonel açıklamaları nedeniyle BDDK tarafından hakkında şikayette bulunulan Geçer, AKP'nin seçimi kazanması ve "Faiz Sebep Enflasyon Sonuçtur" yaklaşımını terk etmemesi halinde, Haziran sonrası süreçte doların önce 26 lira, Aralık sonuna kadar ise 40 liralara kadar ulaşmasının sürpriz olmayacağını belirtti.

Bu tahminini iddialı bulanlara İngiltere merkezli bankaların raporlarını incelemelerini tavsiye eden Geçer, uluslararası finans kuruluşlarının beklentisinin bu olduğunu hatırlatarak, söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizdi.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com altın, döviz, kripto para, borsa ve emtia fiyatları hakkında herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez.

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
Adan hakli cunku kör bakmıyor kulaklarini tikamiyor bangir bangir konusuyor helal olsun bu adama sene sonu 40 olmasa bile 5 liradan 20 lira olmus nerdeyse daha ne olsun 50 olsa bile sasirilmaz ama kimsenin umrunda degil iste millette mal mal akp nin arkasina takilsin .