Selçuk Geçer ve İslam Memiş'ten dolar TL tahmini geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Selçuk Geçer ve İslam Memiş'ten dolar TL tahmini geldi

Daha önce yaptığı birçok öngörüsü çıkan iki uzman, dolar kurunda yeni hareketlilik beklediğini açıkladı.

Döviz 21 Şubat 2023 14:31 0
Selçuk Geçer ve İslam Memiş'ten dolar TL tahmini geldi

Son dakika: Dolar kurunda iki tahmin geldi.

Dolar kuru ile ilgili son dakika açıklamaları geldi. Ünlü ekonomistler Selçuk Geçer ile İslam Memiş, yaptıkları son dakika açıklamasında TL'de değer kaybının devam ettiğini, ekonomide atılacak yeni adımların beklendiğini söyledi. 

Türkiye'de sıcak para imkanının kalmadığını söyleyerek açıklamasına başlayan Geçer, dolar kurunda yaşanan yükselişin yukarı yönlü hareketine devam edeceğini söyledi. Dolar kurunun 2 haftadan sonra ciddi yükselişe gireceğini söyleyen Geçer, yaşanacak yükselişle birlikte orta ve uzun vadede doların 24-25 liralara kadar geleceğini söyledi.

BİR TAHMİN DE İSLAM MEMİŞ'TEN

Söz konusu açıklamalardan sonra bir açıklama da İSlam Memiş'ten geldi. MEmiş yaptığı açıklamada yastık altında dolar olan vatandaşların parasını bozdurmaması gerektiğini, döviz üzerinden borcu olanların borçlarını kapatması gerektiğini, dolar kurunda yükseliş beklediğini söyledi.

FİYATLARDA SON DURUM NEDİR?

Serbest piyasadan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru şu saatlerde 18 lira 87 kuruş seviyesinde işlem görüyor. Euro kurunda ise son günlerde yatay seyir devam ediyor. 1 Euro şu dakikalarda 20 lira 12 kuruş.

ALTIN FİYATLARI NE OLDU?

Dolar kurunda yükseliş görülürken Fed'in sıkılaşma beklentisi ile birlikte altın fiyatlarında gerileme başladı. Yaşanan gerileme ile birlikte Şubat ayı başında 1180 liranın üzerine kadar çıkan gram altın 1113 liraya kadar geriledi. Çeyrek altın ise 1818 TL seviyesinde seyrediyor.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç