Selçuk Geçer Seçim Sonrası Dolarda Olacakları Açıkladı! 60 TL'yi Görecek!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Selçuk Geçer Seçim Sonrası Dolarda Olacakları Açıkladı! 60 TL'yi Görecek!

Dolarla ilgili yaptığı tahminlerle herkesin takip ettiği isim olan Selçuk Geçer, dolar kurunun seçim sonrası senaryosunu açıkladı! İşte haberin detayları...

Döviz 11 Mart 2024 0
Selçuk Geçer Seçim Sonrası Dolarda Olacakları Açıkladı! 60 TL'yi Görecek!

Türkiye ekonomisinde yaşanan gelişmeler oldukça hızlı bir şekilde ilerleme kaydediyor. Buna karşın serbest piyasada dolar kuru üzerinden farklı görüntüler ortaya çıkmaya başladı. Bir dolar kurundan bahsedilirken Kapalıçarşı’da döviz büroları kişi başı 2.000 doların üzerinde işlem yapmamaya başladılar. Tüm bu gelişmeleri ünlü ekonomist Selçuk Geçer değerlendirerek çok kritik çıkarımlarda bulundu.

ABD'de enflasyon artarken Türkiye'de dolar neden değer kazanmayı  sürdürüyor? | Euronews

DEVALÜASYONİST ETKİ!

Devalüasyonist etki iddiasında bulunan Selçuk Geçer, “Dolar kuru 32 TL’nin üzerine çıktı. Serbest piyasada dolar kuru daha pahalı. Bu durum normal, döviz kıtlığı olursa serbest piyasada daha yüksek rakamlar görülür. Bunu söylüyorduk. Dözivi ne kadar baskılarsanız o kadar fazla karaborsa yaratırsınız. Devalüasyonist etki nasıl olur? Dolar kuru eğer 50 TL, 60 TL olursa bu devalüasyonist etkidir. Dolar kuru baskılanıp bir seviyede tutulursa bugün kurun gitmesi gereken yer 50 TL ise yarın 60 TL olur ve buna da devalüasyon denir. Bu etkiyi ortadan kaldırmak istiyorsanız dolar kurunu adım adım girmesi gereken yere taşımalısınız.” dedi.

Dolar merkezli uluslararası para sistemi sürdürülebilir mi?

Ekonomi yönetiminin dolar kurunu neden baskılamak zorunda olduğunu da açıklayan Selçuk Geçer, “Dolar kurunu ekonomi yönetimi baskılamakta haklı. İthalata o kadar bağımlı hale geldik ki kuru baskılamazsanız işin önünü alamazsınız. Eskiden sadece ithalat ürünlerini etkiliyordu. Bugün dolar kuru konut fiyatlarını, kira fiyatlarını, araba fiyatlarını ve aklına gelebilecek her şeyi etkiliyor. Bu kadar ithalat bağımlısı olursanız ve enflasyon çıkmasın istiyorsanız dolar kurunu baskılayacaksınız. Ancak bu sadece pansuman tedbiridir. Önemli olan kendi kaynaklarınla üretip ithalat bağımlılığından kurtulmaktır. Bunu yaparsan döviz hareketi umurunda bile olmaz.” ifadelerini kullandı.

SEÇİM SONRASI SENARYO!

Dolar kurunun seçim sonrasını değerlendiren Selçuk Geçer, “Döviz kuru baskılanmamış ve dolar kuru adım adım doğru yerlere gelmiş olsaydı ekonomiye etki bu kadar olumsuz olmazdı. Artık devalüasyonist etki bekleniyor. 45-50 TL dediğimiz dolar kuru seçim sonrası ister istemez 60 TL seviyelerine çıkacak. Bu etki ile beraber şu anda 32 TL olan kurunu 60 TL’ye doğru ilerlerken göreceğiz.” şeklinde konuştu.

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç