Selahattin Demirtaş aktif politikayı bırakacağını açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Selahattin Demirtaş aktif politikayı bırakacağını açıkladı

HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş sosyal medya hesabı üzerinden bir son dakika açıklamasında bulundu ve aktif politikayı bırakacağını açıkladı.

Siyaset 31 Mayıs 2023 15:30 0
Selahattin Demirtaş aktif politikayı bırakacağını açıkladı

Son dakika: Selahattin Demirtaş, aktif politikayı bırakacağını açıkladı.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş sosyal medya hesabı üzerinden bir son dakika açıklamasında bulundu ve aktif politikayı bırakacağını açıkladı.

Demirtaş, paylaşımında şunları kaydetti:

"Merhabalar. Yarın Artı Gerçek'te yayımlanacak röportajımdan iki paragrafı sizlerle paylaşıyorum:

'Ben kendi adıma, halkımıza layık bir politika ortaya koyamadığımız için içtenlikle özür diliyorum. Pratikteki çabalarımla bu eksiklikleri giderme sözü veriyorum.

Ayrıca, bana yönelik yapıcı eleştirilere teşekkür ediyorum. Eleştirilerden yararlanmaya çalışacağım. Mücadeleyi cezaevinden her yoldaşım gibi dirençle sürdürürken, aktif politikayı bu aşamada bırakıyorum.'

Hepinize yoldaşça selam, sevgilerimi gönderiyor, hepinizi hasretle kucaklıyorum. Özgür günlerde görüşebilmek dileğiyle."

Demirtaş, Artı Gerçek'te kaleme aldığı yazısında, seçim sonuçları üzerinden partisine eleştiriler yöneltmişti. Demirtaş, Kürt siyasi hareketinin seçim çalışmalarına çok geç ve dağınık yüklendiğini, Kürt halkındaki değişimi de okuyamadığını belirterek, "Bir yöre derneğinin seçim çalışması gibi amatörce bir yaklaşımla başarılı olamazsınız" ifadelerine yer vermişti.

Finans7.com I Ankara

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç