Sektör Yetkilisi Konuştu: Doğalgaza Zam Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sektör Yetkilisi Konuştu: Doğalgaza Zam Geliyor

Son dakika haberi: BOTAŞ'ın doğalgazda yüksek oranlı sübvansiyonlar yaptığı ve bu nedenle zarar ettiği bildirildi. Nisan ayında yeni zammın gelebileceği konuşuluyor.

Ekonomi 31 Mart 2022 19:07 1
Sektör Yetkilisi Konuştu: Doğalgaza Zam Geliyor

Son dakika haberi: Son dönemlerde akaryakıt, elektrik, gıda ve temel ihtiyaç maddelerine art arda gelen zamlara bir yenisi daha ekleniyor. Gelen son dakika bilgilerine göre doğalgaza zam yapılmasının gündemde olduğuna yer verildi.


İngiliz Haber Ajansı Reuters'e konuşan sektör yetkilisi, son dönemlerde tüm alanlarda yaşanan zam dalgasının doğalgazda da görülebileceğini söyledi. Uzun süredir hem konut hem de sanayilere verilen doğalgaza yüksek oranlı sübvansiyonlar yapıldığı ve bunun artık BOTAŞ'ın mali durumunu ciddi şekilde zora sokmaya başladığına yer verildi. Bu durum üzerine 1 Nisan'dan geçerli olacak şekilde bir zammın masada olduğuna yer verildi.


Reuters'a açıklamalarda bulunan sektör yetkilileri, gerçekçi konuşmak gerekirse zammın artık kaçınılmaz bir durum olduğunu söyledi. "Zam yüzde 20’nin üzerinde olacak gibi; yüzde 30’un üzerine de çıkabilir” diyen sektör yetkilisinin bu sözleri vatandaşları üzdü.


SANAYİ VE KONUTLARA


Sektör yetkilisinin yanı sıra bir kamu görevlisi ise sanayi kuruluşları ile çevrim santralleri için doğalgaz zammı yapılmasının görüşüldüğünü bildirirken önceliğin konuta zam yapmamak olduğunu söyledi. Ancak konutta kullanılan doğalgaza da zam yapılabileceği aktarılıp , “Burada temel yaklaşım konutlara yönelik bir zam olmaması; konu hem Enerji Bakanlığı hem BOTAŞ hem Hazine hem de Cumhurbaşkanlığını ilgilendiriyor. Son dakikaya kadar yapılacak değerlendirme ile karar ortaya çıkacak” ifadeleri kullanıldı.


EN ÇOK ZAM TÜRKİYE'DE: AVRUPA'NIN 3 KATI


Euronews tarafından bir hesaplama yapıldı ve Avrupa'da enerji fiyatlarına ciddi zam geldiği, en fazla zammın döviz kuru artışı nedeniyle Türkiye'de yaşandığına yer verildi. Söz konusu tabloya baktığımızda doğal gaz, akaryakıt fiyatları ve elektrik fiyatlarına yılda yüzde 97 oranında zam yapıldığı, bu oranın AB ülkelerinde ortalama yüzde 29 olduğuna yer verildi. İşte o tablo:



Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ne olacak halimiz bilmiyorum bıktık artin su zamlardan ayı zor tamamlıyoruz yeter Artık düşün su yoksullarin yakasından Allah'tan korkun artık ya yeter 5500maas alıyorum 2millar kira 5cocukla zor gecine moyorum kafayı yiyecem yeter yeter ve