Şeker Yatırım halka arz oluyor: Talep toplama tarihi ne zaman?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Şeker Yatırım halka arz oluyor: Talep toplama tarihi ne zaman?

Son dakika haberi: Şekerbank bünyesindeki Şeker Yatırım'ın halka arz başvurusu yapıldı. Peki talep toplama tarihi ne zaman?

Borsa 19 Nisan 2023 10:03 0
Şeker Yatırım halka arz oluyor: Talep toplama tarihi ne zaman?

Şeker Yatırım halka arz olacak.

Şekerbank tarafından bir son dakika KAP'ı yayınlandı. Dün KAmuoyu Aydınlatma Platformu'na verilen bildirime baktığımızda Şekerbank, iştiraki şirket olan Şeker Yatırım Menkul Değerler adlı şirketin halka arz sürecinin başlatıldığına yer verildi. Şeker Yatırım için toplamda 50 milyon pay satışının planlandığı bildirildi. Halka arza liderlik eecek aracı kurum ise Şeker Yatırım olacak.

Söz konusu halka arz planlamasının 20 milyonu sermaye artış, 30 milyon artışı ise ortak pay satışı yolu ile olacak. Halka açıklık oranının ise yüzde 35.71 seviyesinde olması bekleniyor.

Bankanın açıklamasında 18 Nisan 2023 tarihinde SPK'ya ve Borsa İstanbul'a başvuru yapıldığına yer verildi. 

Söz konusu KAP'ın tam metni şu şekilde:

"Şirketimiz 13.04.2023 tarih ve 23-1/1-23 sayılı Yönetim Kurulu kararı ile 500.000.000 Türk Lirası kayıtlı sermaye tavanı içerisinde olmak üzere; mevcut ortakların yeni pay alma haklarının tamamen kısıtlanarak, çıkarılmış sermayesinin 120.000.000 TL'den 140.000.000 TL'ye artırılması nedeniyle ihraç edilecek 20.000.000 TL nominal değerli payların sermaye artışı yoluyla ve mevcut ortaklardan Şekerbank T.A.Ş.'nin sahip olduğu 30.000.000 TL nominal değerli payların ortak satışı yoluyla olmak üzere toplam 50.000.000 TL nominal değerli payların halka arz edilmesi planlanmaktadır.

Şirketimizin bu Yönetim Kurulu Kararı çerçevesinde, Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul A.Ş'ye 18.04.2023 tarihinde başvurular yapılmıştır. Pay halka arzına ilişkin Taslak İzahname ekte yer almaktadır. 

Şirketimiz tarafından Sermaye Piyasası Kurulu'na yapılan başvuru incelenmekte olup, izahnamenin Sermaye Piyasası Kurulu tarafından henüz onaylanmadığı ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayını takiben kesinleşen izahnamenin ayrıca ilan edileceği hususlarını kamunun bilgisine sunarız.

Kurul onayına sunulan Taslak İzahname Şirketimiz, www.sekeryatirim.com.tr internet adresinde de ayrıca ilan edilmiştir"

HALKA ARZ TALEP TOPLAMA TARİHİ NE ZAMAN?

SPK başvuruyu inceleyecek. İnceleme sonrası onaylanması ile birlikte şirket, halka arz edilecek. Onayın gelecek ay gelmesi bekleniyor. Halka arz duyurusu ve talep toplama tarihleri geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç