Şeker Fabrikalarına İşçi Alımı Başvurusu Başladı: İşte Türkşeker İŞKUR Başvurusu 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Şeker Fabrikalarına İşçi Alımı Başvurusu Başladı: İşte Türkşeker İŞKUR Başvurusu 2022

Son dakika haberi: Şeker Fabrikalarına işçi alımı için başvurular alınmaya başladı.

İŞKUR İlanları 25 Tem 2022 12:41 3
Şeker Fabrikalarına İşçi Alımı Başvurusu Başladı: İşte Türkşeker İŞKUR Başvurusu 2022

Şeker Fabrikalarına işçi alımı başvurusu başladı.

Türkşeker tarafından yayımlanan duyuruda işçi alımı başvurusunun başladığına yer verildi. İŞKUR kamu ilanları kısmına baktığımızda başvuruların alınmaya başladığı görüldü. Biz de finans7.com olarak bu haberimizde başvuruya ilişkin detaylara ve başvurunun nasıl yapılacağına yer verdik.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

İlana başvuru yapacak adaylarda aranan genel şartlar şu şekilde:

  1. 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak.
  2. 18 yaşını tamamlamış olmak.
  3. Başvuru yapacak adayların, affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkûm olmamak şartıyla; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası alan ya da ceza süresine bakılmaksızın zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından hüküm giyenlerden cezasını tamamlayanlar, cezası ertelenenler ya da koşullu salıverilenlerin eski hükümlü belgesi ile durumlarını belgelendirmeleri gerekmektedir.
  4. Kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak.
  5. Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
  6. Yapılacak Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak.
  7. Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).
  8. Her aday, Türkiye İş Kurumunda (İŞKUR) yayımlanan listede belirtilen bir işyeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.
  9. Başvurunun son günü itibarıyla ilanda talep edilen öğrenim durumu ve özel şartlara haiz olmak, ilanda istenen öğrenimden üst bir öğrenim mezuniyeti bulunmamak.
  10. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.
  11. Noter kurasıyla belirlenecek adaylar için il sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak.
  12. Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan, kura, sınav ve atama süreçlerinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.
  13. Tehlikeli/ Çok Tehlikeli İşlerde, yüksek yerlerde ve vardiyalı işlerde çalışmasına engel olacak bir hastalığının bulunmadığı, seyahat engeli olmaksızın arazi şartlarında çalışabilir olduğuna ilişkin Tam Teşekküllü Sağlık Kurumlarından sağlık kurulu raporu alabilecek durumda olmak.
  14. Adaylar, göreve başladıktan sonra 3 (üç) ay boyunca deneme sürecine tabi tutulacak olup 5 (beş) yıl nakil talebinde bulunamayacaklardır.
  15. İşyeri ilgili Fabrika Müdürlüğü Merkezi olacaktır.
  16. Kura sonucu belirlenen adayların istenilen belgeleri (kimlik, öğrenim belgesi, öğrenim belgesinin e-devletten alınmış çıktısı, ehliyet (İş Makineleri Operatörü adayları) ve askerlik durum belgesi) en geç 12.08.2022 Cuma günü akşamına kadar başvuruda bulundukları Fabrika Müdürlüklerine teslim etmeleri gerekmekte olup evraklarında eksiklik olan veya uygun olmayan evrakla başvuran adaylar ile süresi içinde evraklarını teslim etmeyen adaylar sözlü ve uygulama sınava alınmayacaktır.

ALIM LİSE MEZUNLARI İÇİN KURA İLE ÖN LİSANS İÇİN 60 KPSS

Söz konusu personel alımında lise mezunları kura ile atanacak ve başvurusu KPSS'siz olacak. Ön lisans mezunları ise KPSS 60 puan şartı ile başvuru yapabilecek.

BAŞVURU

İlana başvurular aşağıdaki adımların takip edilerek yapılması ile gerçekleşecek:

Linke tıklayın. Sonra açılan sayfada iş arayan kısmına tıklayarak e devlet şifrenizle ya da İŞKUR şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda İŞ İLANLARIna tıklayın. Sonra iş arama sayfası karşınıza çıkacak. İş arama sayfasında İŞYERİ TÜRÜ yazan kısımda KAMU Seçeneğini işaretleyin ve ARA butonuna tıklayın.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Şekeri yeniden icat etmek içinmi işçi alımı yapılıyor 😂😂😂
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Okudum anladım
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Şeker fabrikası kayseride alım varmi