Şehidimizin Ailesine Gönderdiği Son Mesaj Ortaya Çıktı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Şehidimizin Ailesine Gönderdiği Son Mesaj Ortaya Çıktı

28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya'nın ailesine gönderdiği mesaj yürekleri burktu.

Haberler 26 Mayıs 2022 13:07 0
Şehidimizin Ailesine Gönderdiği Son Mesaj Ortaya Çıktı

Tüm Türkiye'yi kahreden haber geçen gün geldi. Kuzey Irak'ta bölücü hainlerde çıkan çatışmada 5 askerimiz şehit oldu. Kahreden haberden sonra yürekleri yakan bir detay ortaya çıktı. 

Pençe Kilit Operasyonu'nda çıkan çatışmada şehir olan 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya, 4 arkadaşı ile birlikte şehit düşmüştü. 5 askeirn omuz omuza verdiği son poz şu şekildeydi:

YAKIN ARKADAŞINA ATTIĞI MESAJ ORTAYA ÇIKTI

Kütahya'lı Uzman Çavuş Cankaya'nın çatışmadan önce yakın bir arkadaşına attığı mesaj ortaya çıktı. Cankaya'nın bu mesajı attığında şehit olacağını hissettiği görülüyor. Cankaya'nın arkadaşına şehit olduktan sonra bu mesajı ailesine iletmesini istedi. 

İşte yürek yakan o mesaj:

"Şehit düşersem bu mesajı anne ve babama okut...

Ben o hainlerin gözünün içine bakacağım. Onların gereğini yapacağım.

Anneciğim, babacığım sizleri çok seviyorum. Arkamdan ağlamayın, üzülmeyin."

ŞEHADET ŞERBETİNİ İÇECEĞİNİ HİSSETMİŞ

48 yaşındaki şehit babası Niyazi Cankaya ise mesajı okuduktan sonra oğluyla gurur duyduğunu söyledi. Acılı baba açıklamasında, "Vatan sağ olsun. Oğlum sanki şehit düşeceğini hissetmiş. Okuldan arkadaşı Kaan'a şehit düşmeden önce mesaj göndermiş. Kaan da 'benim üzerimde kalmasın' diyerek mesajı bize gösterdi. Çok duygulandık hüzünlendik." dedi.

"DÜĞÜNÜ VARDI"

Acılı baba açıklamasında, "Bir hafta sonra değişim olacaktı. Daha sonra izne çıkıp İzmir'e gelecekti. 1 ay izni vardı. O sürede düğününü yapacaktık." dedi.

1 GÜN ÖNCE GÖRÜNTÜLÜ KONUŞTUK

Baba Cankaya açıklamasında, "Şehit düşmeden bir gün önce görüntülü olarak konuştuk. 'Oğlum sana sakal çok yakışmış' dedim. Oğlum da 'Baba böyle beğendiysen senin için sakalımı kesmem. Sakallı olarak İzmir'e gelirim' dedi. Hasret giderecektik. Kısmet olmadı."

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç