SED Öğrenci Yardımı Başvuru Formu Yayınlandı: İşte e Devlet 2337 TL Eğitim Desteği Başvurusu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SED Öğrenci Yardımı Başvuru Formu Yayınlandı: İşte e Devlet 2337 TL Eğitim Desteği Başvurusu

Son dakika haberi: SED Yardımları ile ilgili e devlet kapısında bir açıklama yapıldı. İşte e devlet üzerinden başvuru formu.

Eğitim 8 Eylül 2022 15:03 23
SED Öğrenci Yardımı Başvuru Formu Yayınlandı: İşte e Devlet 2337 TL Eğitim Desteği Başvurusu

SED öğrenci yardımı başvuru formu.

Sosyal ve Ekonomik Destek Programı kapsamında çocuklu ailelere destek ödemesi yapılıyor. 2337 TL'lik destek ödemesi başvuru formu , e devlet kapısı üzerinden dolduruluyor ve başvurular internet üzerinden yapılıyor. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda adım adım başvuru formunun nasıl doldurulacağına yer verdik.

SED YARDIMINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

SED yardımı başvurusu e devlet üzerinden yapılıyor. turkiye.gov.tr adresi üzerinden "Bu hizmeti kullanarak, ekonomik yoksulluk içinde olup da çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken aileler, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici veya belirlenecek süreler için verilen ekonomik destek talepleri için ön başvuruda bulunabilirler. Bu hizmetten yararlandırılan çocukların durumları en geç üçer aylık süreler ile izlenmektedir. İzlemelerde hizmetin devamı veya sonlandırılması değerlendirilmektedir." ifadeleri ile yapılan açıklamada şartlara şu şekilde yer verildi:

- Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

- Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

- Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

- Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanların çocukları ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları,

ADIM ADIM BAŞVURU ANLATIMI

Öğrenci yardımına başvuru yapmak için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir:

Linke tıklayın. Daha sonra açılan sayfada KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA yazan kısımdan giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda sağ üstte bulunan YENİ BAŞVURU EKRANINA TIKLAYIN. 

Daha sonra karşınıza çıkan ekranda okudum kabul ediyorum kutucuğunu işaretleyip Devam Et butonuna tıklayın.

Daha sonra aşağıdaki ekran çıkacak. Burada da belirtilen yerleri işaretleyip Devam Et butonuna tıklayın.

Daha sonra size ve hanenize ait bilgiler sorulacak. 

Daha sonraki sayfada ise hanedeki çocukların kimlik bilgileri girilecek.

 

Bu şekilde başvuru tamamlanmış olacak.

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

YENİ DESTEK PAKETİ GELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekim ayında yeni destek paketini kamuoyuna açıklayacak. Aile destek programının, fatura desteklerinin ve eğitim öğretim yardımlarının kapsamının genişletileceği programda çok sayıda yeni kişi ve aileye yeni sosyal yardımlar verilecek. Açıklama gelince bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (23)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sed yardiminda bulunmak istiyorum iki cocugum var oglum 3 sinifa gidiyor kirada oturuyorum sigortam yok masraflarini karsiliyamiyorum yardim talep ediyorum
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
iki çocuğum var okula gidiyor eğitim karşılayamıyoruz Evim kira Kocam iş kazası geçirdi şu anda çalışamıyor sed yardımına nasıl başvurmam lazım Yardımcı olur musunuz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
SED yardımında bulunmak istiyorum iki öğrencim var
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İki öğrencim var makamiyorum imkanım yok eşim bizi terk etti yardım istiyorum
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Benim 3 tane evladım var.eşimden ayrı yaşıyorum çocuklar ima ben bakıyorum hepside küçük 18. 16.14 yaşlarında.kirada onları bakıp okuta bilmek çok zor yetinemiyorum çalışıyorum ama yetinemiyorum bana ve çocuk larıma okul desteği istiyorum teşekkür ederim