Seçimlerde askerler toplu oy kullandı iddialarına cevap geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Seçimlerde askerler toplu oy kullandı iddialarına cevap geldi

MSB'den son dakika haberi geldi ve askerlerin 31 Mart'ta toplu şekilde oy kullandığına yönelik iddialara cevap verildi.

Haberler 4 Nisan 2024 0
Seçimlerde askerler toplu oy kullandı iddialarına cevap geldi

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında askerlerle ilgili görüntülere ve iddialara cevap verildi. Askerler toplu oy kullandı iddialarına ve o görüntülere cevap geldi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada MSB, askerlerin toplu oy kullandığı iddialarına değindi ve bu konudaki iddialara cevap verdi.

Söz konusu açıklamaya baktığımızda MSB, askerlerin ikametlerinin olduğu yerlerde normal şekilde giderek, her 18 yaşını dolduran Türk gencinin yapması gereken şeyi yaptığını söyleyerek şu bilgileri paylaştı:

“18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahiptir. Anayasamız ve ilgili mevzuat kapsamında silahaltında bulunan er ve erbaşlar ile askeri öğrenciler oy kullanamazlar. Belirtilen statülerdeki personel dışında kalan profesyonel olarak askerlik mesleğini icra eden diğer personel ise vatandaşlık görevini yerine getirmek için oy kullanma hakkını yürürlükteki mevzuat esasları kapsamında yerine getirmektedir”

ENVARTERE GİREN YENİ SİLAHLAR

Envartere giren yeni silahlar hakkında da bilgi veren MSB, yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; ulaştığı seviye ve gelecek hedefleri ile tüm dünyanın dikkatini çeken yerli ve millî savunma sanayi ürünlerimizle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin imkân ve kabiliyetleri her geçen gün daha da artmaktadır.  Bu kapsamda, Kara Kuvvetleri Komutanlığımızca; muhtelif miktarda “Zırhlı Tanksavar Aracı” ile “35 mm Modern Çekili Top”un muayene ve kabul faaliyetleri tamamlanmıştır"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç