Seçimlerde 113 Bin Suriyeli Oy Kullanacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Seçimlerde 113 Bin Suriyeli Oy Kullanacak

Göç İdaresi tarafından bir açıklama yapıldı ve seçimlerde oy kullanacak toplam Suriyeli sayısına yer verildi.

Siyaset 18 Mayıs 2022 10:28 0
Seçimlerde 113 Bin Suriyeli Oy Kullanacak

Göç İdaresi tarafından bir açıklama yapıldı ve 2023 seçimlerinde oy kullanacak Suriyeli sayısına yer verildi.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı.

Son günlerin tartışmalı konsu olan mülteciler meselesi , seçimlerde de etkisini gösterecek. Bazı partiler seçim propagandasını mülteciler üzerinden yürütürken art arda gelen açıklamalar , tartışmaları daha da arttırıyor. 

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gitmek isteyenlerin gönderileceğini ama kimseyi zorla göndermeyeceklerini söylemişti.

SEÇİMLERDE OY KULLANACAKLAR

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Göç İdaresi Uyum ve İletişim Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada seçimlerde oy kullanacak Suriyeli sayısına yer verildi. 

Hürriyet Gazetesi'ne  açıklamada bulunan Göç İdaresi Uyum ve İletişim Genel Müdürü Gökçe Ok, Suriyelilerin seçimlere bir etkisinin olmayacağını söyledi.

Ok yaptığı açıklamada, "Türk vatandaşı olan Suriyeli sayısı 200 bin 950’dir. Bunların 113 bin 654’ü reşittir, yani 18 yaşın üstünde. Bu 113 bin Suriyeli oy kullanabilecek, onlar da Türkiye’nin 81 iline dağılmış durumda. Seçimlere bir etkileri söz konusu değil. Bunlar bir mahallede, bir ilde, bir ilçede oturmuyorlar ki." ifadelerini kullandı ve Suriyelilerin seçimlerde hiçbir etkisinin olmayacağını söyledi. 

Ok, mültecilerle ilgili yaptığı açıklamasında, "İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay gibi 15 ilde artık kayıt almıyoruz. 781 mahalleyi, hem ikamet hem geçici koruma ve hem de uluslararası koruma olmak üzere tümüyle yabancıya kapattık. Adreslerinde bulunmayanların geçici koruma kayıtlarını askıya aldık.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç