Seçimler 2. tura kalırsa ne olur? İYİ Parti Erdoğan'a mı Kılıçdaroğlu'na mı oy verecek?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Seçimler 2. tura kalırsa ne olur? İYİ Parti Erdoğan'a mı Kılıçdaroğlu'na mı oy verecek?

Son dakika haberi: Seçimlerin 2. tura kalması ve kalan isimlerin Erdoğan ile Kılıçdaroğlu olması durumunda İYİ Parti ne yapacak?

Seçim 5 Mart 2023 20:22 0
Seçimler 2. tura kalırsa ne olur? İYİ Parti Erdoğan'a mı Kılıçdaroğlu'na mı oy verecek?

2. tura Kılıçdaroğlu ile Erdoğan kalırsa İYİ Parti kime oy verecek?

Altılı masada kriz geçen gün patlak verdi ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı adayı konusunda uzlaşmaya varamadıklarını, masadaki 5 liderin Kılıçdaroğlu'nu aday olarak önerdiği, kendilerinin ise Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'ı aday gösterdiği, ancak bunun kabul görmediğini söyledi. Akşener açıklamasında anket yapalım önerisini de yaptığını, ancak bunun kabul görmediğini söyledi.

Bu açıklamadan sonra İYİ Parti'de Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'na çağrı yapıldı. Çağrı sonrası açıklama yapan iki belediye başkanı, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na destek açıklamaları yaptı ve adaylık kapısı da şimdilik kapandı. Bunun ardından İYİ Parti'de Ersan Şen ismi gündeme gelirken henüz aday konusunda net karar açıklanmadı.

5'Lİ MASANIN ADAYI AÇIKLANIYOR

6 Mart 2023 tarihinde yapılacak millet ittifakı toplantısından sonra aday açıklanacak. Adayın Kılıçdaroğlu olması bekleniyor.

2. TURDA İYİ PARTİ KİME OY VERECEK?

Seçimlerin 2. tura kalması ve 2. turda Kılıçdaroğlu ile Erdoğan'ın yarışması durumunda İYİ Parti'nin kime oy vereceği sorusu soruldu. Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan, bugünkü köşe yazısında, İYİ Parti’de bir üst düzey ismin Akşener'e bu soruyu sorduğunu söyledi. Soruya verilen yanıt ise şu şekilde:

"Partisinin üst düzey bir yetkilisi dün kendisine sessizce sormuş:
“Seçimde Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip olursa parti olarak hangisine destek vereceğiz?”
Yanıt muhteşem:
“Onu sonra düşünürüz.”
Hanımefendi bu son kararıyla sadece kendisinin değil, partisinin de ayağına kurşun sıktı.
Acaba kurşunları çıkarmayı başaracak mı!"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç