Seçimi AK Parti Kazanırsa Ekonomide Ne Olur?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Seçimi AK Parti Kazanırsa Ekonomide Ne Olur?

Karar Yazarı İbrahim Kahveci kaleme aldığı yazısında seçimleri AK Parti'nin kazanması durumunda ekonomide olacakları değerlendirdi.

Ekonomi 23 Ekim 2022 10:24 2
Seçimi AK Parti Kazanırsa Ekonomide Ne Olur?

Karar Gazetesi Yazarı İbrahim Kahveci, kaleme aldığı yazısında 2023 seçimlerinden sonrasını analiz etti.

Kahveci kaleme aldığı yazısında seçim sürecine değindi. Türkiye'nin döviz ihtiyacını Rusya'dan karşıladığını , şimdi de doğalgaz ödemelerinin 1 sene ertelenmesi için görüşmelerin olduğu, görüşmelerin olumlu sonuçlanması durumunda alınacak doğalgazın parasının daha sonra ödenecek. Eskiden bakkal maca vardı şimdi Putin Amca var diyen Kahveci, faturanın deftere yazılacağını ancak bunun ödemelerinin seçim sonrası olacağını söyledi. 

Seçim sonrası beklentilerin sadece zam değil sistemin tıkanması meselesi olduğunu söyleyen Kahveci, en korktuğu şeyin de bu olduğnu söyledi. 

ASIL SORU

Kahveci açıklamasında enflasyonun ciddi seviyelere yükseldiğii bir yerde kimin parasını yüzde 15 mevduat faize koyacağını sordu. TL tasarruf oranının yüzde 42'lerden 24'lere kadar düştüğünü söyleyen Kahveci, kişileirn borsaya dövize kaçtığını söyledi.

Geçen aylarda yaşanan durum ile bir örnek veren Kahveci, süt ile süt ürünlerine zammı engellemek için çiğ süt fiyatının düşük belirlendiğini, fiyatın düşük olması ile süt ve süt ürünlerinde zammın olmadığını söyledi. Ancak burada süt üreticileri kar değil zarar ettiği için ineklerini mecburen kesime yollamaya başladı. Bu olunca et fiyatları da düşük kaldı. Vatandaşın eline hem ucuz süt süt ürünleri hem ucuz et geçti az da olsa. Ancak bir an gelecek ki ortada ne süt üretecek inek ne de et ihtiyacını karşılayacak inek kalacak. 

Kahveci sözlerinin devamında, AK Parti'nin seçimi kazanması durumunda olacaklara değindi ve "Seçimi iktidar kazanması ve bu yönetim anlayışı ile devam etmesi halinde 5 yılı tamamlaması çok zor. Çünkü sistem çöküşünün maliyeti öyle sadece ekonomik göstergeler olmayacaktır. Çöken sistemle beraber toplumsal çöküşü de görebiliriz." dedi.

Kaynak: https://www.karar.com/yazarlar/ibrahim-kahveci/secimden-sonra-ne-olacak-1594479

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
niye muhalefet kazanırsa nasıl olacak onu yazmadı yada nasıl düzeltecek
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
muhalefet kazanınca sanki gökten para yağacak