Seçimden sonra Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama geldi: İstifa etti mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Seçimden sonra Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama geldi: İstifa etti mi?

Son dakika haberi: Kılıçdaroğlu yaptığı son dakika açıklamasında istifa edecek mi sorusuna cevap verdi.

Siyaset 28 Mayıs 2023 21:44 7
Seçimden sonra Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama geldi: İstifa etti mi?

Son dakika haber: Kılıçdaroğlu açıklama yapacak.

Seçimler sonuçlandı. Resmi olmayan sonuçların belli olması ile birlikte Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Seçimlerden sonra AK Parti'den art arda açıklamalar gelirken Millet ittifakındna ilk açıklama Kılıçdaroğlu'ndan geliyor.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçim sonrası yaptığı ilk açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Hakkari'den Edirne'ye Sinop'tan Hatay'a biz aileyiz. Her gün her şeye zam gelirken benim halkımın belinin bükülmesine gönlüm razı gelemzdi gelmedi. Ben bir evladınız bir amcanız her şeyden önce bu toprakların bir insanı olarak hakkınız hukukunuz için bir birinize küsmeyesiniz diye, bolluk içinde yaşayın diye mücadele verdim vermeye de devam edeceğim. Şimdi sizlerden bir ricam var.  KEndiniz için evlatlarınız emeklilerimiz, analarımız babalarımız çiftçi esnaflar için demokrasi mücadelesi sürdürmeye devam edin.

Son yılların en adil olmayan seçim sürecini yaşadık. Devletin tüm iimkanları bir adamın ayaklarının altına serildi. Bu korku iklimine boyun eğmeden mücadele eden millet ittifakının üyelerine ve herkese teşekkür ediyorum. Bir özel teşekkürüm de kadınlar ve gençlere. Demokrasi mücadelemizin gerçek kahramanı onlardır.

Bu seçimde halkın otoriter bir yönetimi değiştirme isteği net olarak ortaya çıktı. CHP ve millet ittifakı tüm unsurları ile her cephede mücadele etti. Bu vatan içöin ne yapsak azdır. Benim asıl üzüntü sebebim, ülkeyi bekleyen çok daha büyük sıkıntılardır. İlk olarak bu sıkıntıların karşısında biz duracağız.

Bana oy veren 25 milyonu aşan vatandaşı moralli bir şekilde dimdik ayakta görmek istiyorum. Yürüyüşümüz sürüyor ve buradayız"

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
ner-de-sin
Ziyaretçi 11 Ay Önce
dede moraller bozuk, keşke millete kulak veripte E.İMAMOĞLU yada M.YAVAŞ a biraksaydin adaylığı
Ziyaretçi 11 Ay Önce
orda kalmaya devam et
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Arkandayız dedem sonuna kadar destek 🫶🏻
Ziyaretçi 11 Ay Önce
yanındayız kılıçdaroğlu istifa etmesi gerekenler istifa etsin