Seçimden sonra bu hisseler sert yükseldi: İşte seçim sonucuna göre dikkat çeken hisseler
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Seçimden sonra bu hisseler sert yükseldi: İşte seçim sonucuna göre dikkat çeken hisseler

Son dakika haberi: Seçimlerden sonra bazı hisselerde sert yükseliş görülürken bazı hisselerde ise sert gerilemeler oldu.

Borsa 17 Mayıs 2023 08:21 0
Seçimden sonra bu hisseler sert yükseldi: İşte seçim sonucuna göre dikkat çeken hisseler

Seçimden sonra bu hisseler dikkat çekiyor.

Seçimler sona erdi ve YSK, Cumhurbaşkanı yarışında hiçbir adayın yüzde 50'yi geçmediği, bu nedenle seçimlerin 2. tura kaldığını bildirdi. 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak 2. tur seçimlerine doğru gidilirken borsa, pazartesi günü sert düşmüş, dün ise toparlanma göstermişti. Dün yaşanan yükselişten sonra bir son dakika açıklaması geldi.

Ekonomim'de yer alan haberde hisse bazlı ayrımların olduğu ve önceki gün, seans içinde seyirde volatilitenin ağırlıklı olduğuna yer verildi.

Seçimden önce yüzde 10'a yakın bir yükseliş göseren borsada en çok da banka hisseleri prim yaptı. İş Bankası ciddi yükelirken bunun yanı sıra Anadolu Efes ile Koç Holding hisselerinde yüzde 20'leri geçen yükselişler görüldüi Yabancıların ilgisinin artmasının borsaya pozitif etkisinin hissedilmesi ile haftada yabancı oranı yüzde 28.63 seviyesindeyken 12 Mayıs tarihinde yüzde 29.87 seviyesine kadar çıktı ve yabancı yatırımcı sayısında artış olduğu görüldü.

Bazı hisselerde ciddi yükselişler yaşanırken Fenerbahçe, Girişim Elektrik Sanayi şirketi ve Yayla Gıda gibi şirketlere ait paylar yüzde 15'ten fazla gerilemişti.

Yabancıların seçim sonuçlarının ardından yeniden satışa geçtiği bildrilirken borsada hisse bazlı ayrışmalar oldu. Seçimden önceki son hafta, özellikle Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesinden sonra Koç Holding, İş Bankası, Anadolu Efes, Akbank, Coca Cola gibi hisselerde sert düşüşler yaşanırken seçimlerden önce görece daha sakin bir seyir sürdüren Flap Kongre, Avrupa Yatırım Holding, Emlak Konut gibi hisseler ciddi yükselerek tavan kapatmıştı. 

EN ÇOK YÜKSELEN BU HAFTA ÇOK DÜŞTÜ

Geçen hafta yüzde 31.17'lik bir yükseliş gösteren İş Bankası, bu hafta sert düştü ve iki günde yüzde 19 değer kaybetti. Geçen hafta en çok yükselen bir diğer hisse olan Koç Holding ise seçimlerden sonra yüzde 17 değer kaybetti. Anadolu Efes ile Akbank tarafında da ciddi bir gerileme oldu.

GEÇEN HAFTA DÜŞEN BU HİSSELER İSE YÜKSELDİ

Geçen hafta düşen bazı hisseler ise seçimden sonra yükselişe geçti.

Flap Kongre, Avrupa Yatırım Holding hisseleri yüzde 20’den fazla yükselirken Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Koza Altın, Emlak Konut hisseleri ise yüzde 13 değer kazandı.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç