Seçim Yılı 2023'te Dolar Kaç TL Olacak? Cumhurbaşkanlığı Net Rakam Verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Seçim Yılı 2023'te Dolar Kaç TL Olacak? Cumhurbaşkanlığı Net Rakam Verdi

Cumhurbaşkanlığı'ndan bir açıklama yapıldı ve Resmi Gazete Mükerrer sayıda yayınlanan kararda dolar beklentisine yer verildi.

Döviz 14 Eylül 2022 17:12 2
Seçim Yılı 2023'te Dolar Kaç TL Olacak? Cumhurbaşkanlığı Net Rakam Verdi

Cumhurbaşkanlığı açıkladı: İşte 2023 dolar beklentisi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından bugün bir açıklama yapıldı. 14 Eylül 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan karara baktığımızda 2023-2025 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıklarıyla İlgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'ne yer verildiği görüldü. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayınlanarak yürürlüğe giren genelgeye baktığımızda 2023 yılı dolar beklentisi için net rakam verildiği görüldü.

Söz konusu Genelgede, ‘makroekonomik istikrarı korumak’, ‘üretimi artırmak’ ve ‘toplumun refah düzeyini yükseltmek’ için 2019-2023 döneminde On Birinci Kalkınma Planı'nın uygulandığına yer verildi. 

KAMUDA ARAÇ KİRALAMA ZORUNLU HALLER DIŞINDA ARTIK YOK

Söz konusu genelgeye göre kamuda yeni araç alımına zorunlu haller dışında izin verilmeyecek

TASARRUF TEDBİRLERİ GELDİ

Genelgeye baktığımızda kamuda kemerlerin gevşetileceği bildirilirken “Getirilen bu sınırlamaya yatırım programı uygulama sürecinde de devam edilecektir. Yıllık proje tekliflerinin yatırım programına alınmasında azami ölçüde seçici olunacak, mevcut varlıkların ömrünü uzatan yatırımlara (bakım-onarım, yenileme vb) ağırlık verilecektir” ifadelerine yer verildi.

1 ABD DOLARI KAÇ TL OLACAK?

2023 yılı fiyatlarına baktığımızda dolar kuru için net beklentinin verildiği görüldü. Açıklamada  “Yıllık ortalama 1 ABD Doları=21,5051 TL olarak kullanılacaktır” ifadeleri yer aldı.

ŞİMDİ DOLAR KAÇ TL?

Güncel döviz kuruna baktığımızda, ABD faiz kararı sonrası yükselişe geçen dolar kuru şu sıralar 18 lira 23 kuruş seviyesinden işlem görüyor. Euro kuru 18 lira 23 kuruş seviyesinde, parite 0,9990 seviyesinde seyrederken gram altın 999 lirada.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ülkemiz için halkımız için hayırlı olur inşallah.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Demekki 30 tl olcak