Seçim ve yayın yasağı ne zaman kalkacak? İşte seçim sonuçları açıklama saati
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Seçim ve yayın yasağı ne zaman kalkacak? İşte seçim sonuçları açıklama saati

Seçim sonuçları ne zaman açıklanacak? Yayın yasağı, seçim yasakları ne zaman sona erecek? İşte son dakika bilgileri.

Seçim 31 Mart 2024 0
Seçim ve yayın yasağı ne zaman kalkacak? İşte seçim sonuçları açıklama saati

Seçim yayın yasağı ne zaman kalkacak?

Yerel seçimler bugün sabah başladı. Başlayan yerel seçimler 32 ilde saat 16'da, diğer illerde ise 17'de sona erecek.

Oy kullanma işlemleri devam ederken vatandaşlar, seçim yasağının ne zaman kalkacağını araştırmaya başladı. Peki seçim yasakları ne zaman sona erecek? Seçim sonuçları ne zaman açıklanacak? Yayın yasağı bitecek mi?

YSK BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Oyunu kullanan YSK Başkanı Yener, oy kullanması sonrası yaptığı son dakika açıklamasında seçimlerin sorunsuz şekilde devam ettiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda oy kullanmaya gidiyorum. Gün sonunda da oy verme işlemleri sorunsuz bir şekilde tamamlanıp sayım işlemlerine geçilecek.

İl ve ilçe seçim kurullarımızdan bize ulaşan olumsuz bir durum yok. Yurt çapında oy verme işlemleri sorunsuz devam etmektedir"

YAYIN YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

RTÜK açıklamasında yayın yasağı hakkında, "YSK kararları gereği bugün saat 23.59'dan seçim gününe kadar siyasi reklamların yayınlanmasının yasak olduğu, medya hizmet sağlayıcı kuruluşların, yarın saat 18.00'e kadar seçime katılan siyasi partiler ile adayların sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda faaliyetlerini yayınlayabilecekleri" dedi.

SEÇİM SONUÇLARI SAAT KAÇTA?

YSK kararına göre saat 18.00'a kadar basılı yayın organlarında seçim sonuçlarına dair haber tahmini ya da yorum yapmak yasak olacak.

Saat 18.00 ile 21.00 arasında ise sadece YSK'nın verdiği haberler paylaşılabilecek.

21.00'dan sonra yasak kalkacak ve sonuçlar açıklanabilecek. Ancak YSK'nın bu yasağı her seferinde olduğu gibi daha erken kaldırması bekleniyor. Beklentilerimize göre seçim sonuçlarının en geç 20.00 civarında netleşmeye başlaması bekleniyor. Seçim yasağı kalktığında haberdar olmak için finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç